Marcus Påverud sesongfinale i GT4

Marcus Påverud er klar for sesongfinalene i GT4 European Series kommende helg på Nürburgring i Tyskland, der han og teamkameraten Ivan Pareras fra Spania i Mercedes AMG GT4 har som mål å sikre nok et topp-resultat i Europas hardeste bilsportmesterskap. Marcus er imidlertid passelig sliten etter å ha kjørt 24-timers løp i Barcelona sist helg og har måttet bruke den siste uken til restitusjon.

-Det er første gang jeg har opplevd å være støl i høyrebeinet etter å ha kjørt et billøp. Hele kroppen har egentlig fått juling etter til sammen mer enn åtte timer bak rattet sist helg. Det ble en rask tur hjem til Norge for å få massasje og kjøre en økt rolig restitusjonstrening med Norges Bilsportsforbunds trener, Fredrik Brenna-Lund, før avreise til Tyskland. Jeg tror det skal gå helt fint når vi kommer i gang med treningene på Nürburgring fredag, sier Marcus Påverud.

18-åringen fra Lier har hatt en utrolig hektisk periode, som startet for snaut to uker siden med trening til runde 9 og 10 i GT4 European Series på Hungaroring i Ungarn. Løpene i Ungarn ble en nedtur med crash og brutt løp etter at teamet gjorde en bommert med dekkvalget i det siste løpet på søndagen. Da ble det en desto større opptur sist helg, da Marcus var med på teamet til Leipert Motorsport som sikret klasseseier og en strålende 8.plass totalt i sin Lamborghini Huracan under 24-timers løpet i Barcelona.

-Etter Ungarn var jeg langt nede, men visste samtidig at det ikke var min skyld at det endte så dårlig. Så kom Barcelona, som ble en fantastisk opplevelse der jeg virkelig følte at jeg bidro til teamets suksess og resultat. Da ble det mye lettere å legge resultatet i Ungarn bak seg og fokusere på den kommende finalen i Tyskland, sier Marcus Påverud.

GT4 European Series har vært årets desiderte suksessmesterskap i europeisk bilsport. I alle løpene har det vært mer enn 44 biler til start, med 11 forskjellige bilmerker og førere fra mer enn 20 nasjoner. På Nürburgring stiller 48 biler for å kjempe om seieren i de to løpene som kjøres lørdag og søndag.

-Det har vært utrolig tøft i år, men vi har vært blant de ti beste fire ganger i løpet av sesongen. 3.plassen på Brands Hatch er så langt det desiderte høydepunktet, men jeg er sikker på at vi kan kjempe om topp-plasseringer også i Tyskland. Vi skal kjøre på Grand Prix-banen som er en åpen og moderne bane med gode muligheter til forbikjøringer, så dette ser vi virkelig fram til, sier Marcus Påverud.

 

 

Informasjon om GT4-serien og link til livestream (alle løpene går live på nett) og live timing på:

https://european.gt4series.com

Tidsplan for livesendinger 14-16.september:

Fredag 12.40-13.40 Fri trening 1 GT4, kun live timing

Fredag 17.30-18.30 Fri trening 2 GT4, kun live timing

Lørdag 11.35-12.25 Kvalifisering GT4, live sending og timing

Lørdag 17.00-18.00 GT4 European Series Race 11, live sending og timing

Søndag 10.05-11.05 GT4 European Series Race 12, live sending og timing