Marcus Påverud starter GT4-sesongen

Førstkommende helg innledes et av Europas tøffeste bilsportmesterskap med Marcus Påverud på startstreken i en Mercedes AMG GT4. 18-åringen fra Lier åpner sesongen i European GT4 Series på den legendariske Monza-banen i Italia. Dette blir den andre sesongen Marcus satser på GT4-mesterskapet, og målet er å forbedre de sterke resultatene fra fjoråret, da det blant annet ble en pallplass på Brands Hatch-banen i England.

-Team, bil og mange av banene er likt som i fjor, men jeg har en ny teamkamerat og får en litt annen rolle enn tidligere. Min nye makker, Luca Trefz fra Tyskland, er bare 16 år gammel og gjør sin første sesong i bilracing etter å ha kjørt gokart. Det betyr at det er jeg som har det største erfaringsgrunnlaget i bilen, men det tror jeg skal gå bra, sier Marcus Påverud.

Marcus og Luca skal kjøre den ene av to Mercedes AMG GT4-biler som driftes av det tyske teamet Leipert Motorsport. Med sammenlagt alder på 34 år er dette den yngste førerduoen i European GT4 Series, et mesterskap som også i 2019 blir noe av det tøffeste i europeisk bilsport. Det er ventet rundt 40 biler til start i alle løpene, fordelt på hele 11 forskjellige bilmerker, og det er førere fra drøyt 20 nasjoner som deltar i mesterskapet.

-Sesongen ifjor viste at det er et utrolig konkurransenivå i GT4. Dette er en innstegsklasse for førere som har ambisjoner om å bli profesjonelle i sportsvognsracing, noe som også er min ambisjon og drøm. Vi har forberedt oss godt til denne sesongen, blant annet med omfattende testing på flere av banene, og målet er at vi skal etablere oss permanent som en topp-10 bil i mesterskapet, sier Marcus.

Sesongstarten finner sted på den italienske Formel 1-banen Monza, utenfor Milano. Dette er en av to baner i årets mesterskap der Marcus verken har kjørt løp eller test, men det ser han ikke som noe problem.

-Jeg har kjørt simulatortesting på Monza, og selv om banen er veldig rask er den ikke spesielt teknisk krevende. Paul Ricard-banen i Frankrike, som vi kjører senere i sesongen har litt av den samme karakteren. Den tredje banen som er ny i årets mesterskap, Zandvoort i Nederland, er betydelig vanskeligere å mestre, men der har til vi gjengjeld kjørt en skikkelig test. Brands Hatch i England er også en tøff bane med store høydeforskjeller og teknisk krevende svinger, men der fikk vi fjorårets beste resultat med en 3.plass, så jeg gleder meg virkelig til å komme tilbake dit, sier Marcus.

En annen ny og spennende faktor foran årets sesong er at den tidligere tyske Formel 1-føreren Bernd Schneider er tilknyttet Leipert-teamet som coach. Schneider har fulgt Luca Trefz i hans gokart-karriere og skal nå fungere som rådgiver og coach for Luci og Marcus gjennom GT4-sesongen.

-Bernd Schneider er jo nærmest en legende i tysk bilsport. Han har kjørt alle typer biler, og vant det tyske DTM-mesterskapet hele fem ganger. Det er fantastisk å ha en kapasitet som Schneider med på laget, og kunne nyte godt av hans førererfaring og ikke minst taktiske vurderinger underveis, sier Marcus.

I alt skal det kjøres 12 løp i European GT4 Series i årets sesong, fordelt på seks helger der det kjøres to entimes-løp hver av helgene. I fjor klarte Marcus og hans daværende teamkamerat Ivan Pareras å noterte seg for topp-10 plasseringer i fem av løpene.

-I fjor startet vi med ett brutt løp og en utrolig og uventet 5.plass på Zolder i Belgia. Høydepunktet i sesongen var selvsagt pallplassen på Brands Hatch . Det er et lite usikkerhetsmoment i år, i og med at Luca bare er 16 år gammel og aldri har kjørt GT4-bil i et så stort startfelt. Det er også mye tilfeldigheter og flaks eller uflaks når det gjelder hendelser på banen som kan spille inn, så jeg tør ikke tippe et resultat før løpene på Monza. Målsettingen er at vi skal kunne være konkurransedyktige ihvertfall i den bedre halvdelen av startfeltet gjennom hele sesongen. Dette blir uansett spennende og utfordrende, sier Marcus Påverud.

 

Det blir livetiming fra treninger og kvalifisering, samt direktesending på nett fra alle løpene. Timing og sendinger kan følges på www.european.gt4series.com

Tidene for første løpshelg på Monza er som følger:

Fredag 12.04   –   GT4 Trening 1         11.40-12.40

Fredag 12.04   –   GT4 Trening 2         15.30-16.30

Lørdag 13.04   –   GT4 Kvalifisering     10.35-11.25

Lørdag 13.04   –   GT4 Race 1               15.15-16.15

Søndag 14.04   –  GT4 Race 2               12.10-13.10