Marcus Påverud tok sensasjonell pallplass

Med en utrolig forbikjøring i den berømte Paddock Hill-svingen på løpets siste runde sikret Marcus Påverud en sensasjonell pallplass i den fjerde runden av GT4 European Series på  Brands Hatch i England søndag.

Etter en vanskelig helg klaffet alt for 17-åringen fra Lier og hans spanske teamkamerat Ivan Pareras i det andre av to løpene som ble kjørt på den tidligere Formel 1-banen syd for London. Etter et perfekt gjennomført løp klarte løpets yngste førerduo å ta sin Mercedes AMG GT4 i mål på 3.plass i det 46 bilers sterke startfeltet.

-Jeg må innrømme at jeg er helt tom etter dette, både mentalt og for ord. På den nest siste runden fikk jeg radiobeskjed fra teamet «push, push, push!», og da tok jeg sjansen og kastet meg på innersiden i Paddock Hill-svingen. Da jeg kom inn til teamet i depotet etter å ha gått i mål, tok det fullstendig av med jubel og tårer, sier Marcus Påverud.

Marcus Påverud og teamkameraten Ivan Pareras gjennomførte et nær perfekt løp på Brands Hatch. Ivan startet på 18.posisjon, men kjørte seg opp til 14.plass i løpet av den første halvtimen. Så ble det safety car på banen da en bil måtte berges, og teamet valgte å gjennomføre det obligatoriske depotstoppet og førerbyttet med en gang.

-Depotstoppet var perfekt. Vi hadde en obligatorisk minimumstid på 1 minutt og 38 sekunder, altså den tiden bilen skulle stå stille i pitlane før vi kunne kjøre videre. Vi brukte 1.38,1 og da jeg kom ut på banen lå vi utrolig nok på 4.plass, forteller Marcus.

Da safety car slapp feltet igjen hadde Marcus hardt press fra de to bilene som lå på 5. og 6.plass, men en frekk forbikjøring av en bil som ble tatt igjen med en runde gjorde at Marcus klarte å slite seg løs fra konkurrentene. På de siste rundene tok han kraftig innpå belgieren Ward Sluys (også han i Mercedes) som lå på 3.plass.

-Jeg visste jeg ville få en mulighet i svingen etter langsiden ut på den siste runden, og utrolig nok så ble det plass på innersiden. Det var en forbikjøring med maksimal risiko, men for en utrolig følelse når det lyktes! Fram til da hadde vi jo også hatt en veldig vanskelig helg og et dårlig resultat i det første løpet på søndag formiddag, så det er nesten ikke til å fatte at det ble pallplass, sier 17-åringen fra Lier.

Det startet på verst tenkelige måte for Marcus Påverud og Ivan Pareras på Brands Hatch. Tre minutter inn i den første treningen på lørdag ble Marcus påkjørt av en konkurrent, og skadene på bilene gjorde at de ikke fikk kjørt noe mer i det første treningspasset. Masse trafikk og hendelser under kvalifiseringen gjorde at de to unggutta ikke klarte bedre enn 24. og 18.plass, ikke akkurat noe godt utgangspunkt for de to løpene. I det første løpet ble Marcus hindret av en konkurrent som bremset ned på startlangsiden, og Marcus kunne ikke forhindre et sammenstøt. Dette løpet endte for øvrig i det reneste kaos med masser av avkjøringer som førte til at safety car måtte utpå to ganger, og tilslutt en crash som førte til at løpet ble rødflagget. Marcus og Ivan endte bare på en 30.plass og hadde ikke store forhåpninger før løp nr. 2.

-Vi måtte bare nullstille oss etter et håpløst første løp, og jeg er utrolig stolt av at vi faktisk klarte å gjøre det og gjennomføre et helt perfekt løp etter alle de utfordringene vi hadde hatt gjennom hele helgen, sier Marcus Påverud.

De to neste rundene i GT4 European Series kjøres på Misano-banen i Italia 22-24.juni.

Informasjon om GT4-serien og link til livestream (alle løpene går live på nett) og live timing på:

https://european.gt4series.com