Marcus unngikk stjernesmell

Marcus Påverud unngikk såvidt en stjernesmell da en konkurrent kom tvers over sjikanen på Nürburgring og holdt på å torpedere ham i siden. 20-åringen fra Lier klarte å unngå et sammenstøt og endte på 6.plass i det første løpet i Lamborghini Super Trofeo denne helgen. I det andre løpet endte han og makkeren Sebastian Balthasar på 5.plass.

 -Noen av førerne i dette mesterskapet er temmelig ville, og dette var rett og slett et kamikaze-angrep. Han kom tvers over gresset i sjikanen, men heldigvis la jeg merke til at han hadde kurs mot meg og fikk svingt unna. I innbremsingen til denne sjikanen har bilene våre mer enn 250 km/t, så det hadde blitt en skikkelig smell om han hadde truffet meg. Jeg måtte også gjøre en unnamanøver som gjorde at jeg tapte ytterligere en plass inn i neste sving, så dette var ganske irriterende, sier Marcus Påverud.

Marcus og makkeren Senbastian Balthasar hadde forhåpninger om topp-plasseringer i de to løpene på Nürburgring etter at de begge hadde kvalifisert som nr. 4 i respektive kvalifiseringsheat. I løpene ble det noe tyngre å holde tempoet til de beste, da bilen var ustabil og vanskelig å kjøre.

-Vi hadde ikke kjørt bilen på fire uker, mens flere av konkurrentene har testet og kjørt mye i mellomtiden. På nye dekk i kvalifiseringen fungerte bilen ganske bra, men i løpene var den veldig vanskelig og ustabil. Jeg fikk et par skikkelige ugreie sladder, og skjønte at her var det om og gjøre å ikke ta noen sjanser, men fullføre på gode poengplasser. Det er litt frustrerende når du har begrenset tid til å jobbe med bilen på trening, og ender opp med et oppsett som nesten er litt på grensen til å være farlig fordi bilen oppfører seg så uforutsigbart, sier Marcus.

Med gode plasseringer i alle fire løp som hittil er kjørt i Lamborghini Super Trofeo ligger Marcus og Sebastian klart best an blant de fire bilene som drives av det tyske teamet Leipert Motorsport.

-Det er fint at vi er best innad i teamet, men det er ikke det som er vår primære målsetting. Vi har kanskje den bilen med den jevneste førerbesetningen av alle, men mange av våre konkurrenter har mye mer erfaring enn oss med disse bilene og flere av dem kjører også i GT3. Vi lærer for hver runde vi kjører, og når vi klarer å finne ut av oppsettet på bilen vil vi også være med helt i toppen, sier Marcus Påverud.

Lamborghini Super Trofeo kjøres sammen med GT World Challenge, der Dennis Olsen deltar for et profesjonelt Porsche-team i GT3-klassen. Kalenderen inneholder ytterligere tre løpshelger, med Barcelona 9-11.oktober som neste løp. Deretter følger Spa Francorchamps i Belgia og Paul Ricard i Frankrike. Med økning av coronasmitte i Europa den siste tiden hersker det en viss usikkerhet rundt arrangementene, men foreløpig er det ikke annonsert avlysninger.