– Marginene er ikke på vår side

A_Bakkerud_14_lydden
Andreas Bakkerud endte årets syvende VM runde i rallycross på en syvendeplass og er frustrert over at marginene ikke var på hans side denne helgen eller: – Jeg føler at vi har toppfarten til å være med å kjempe om pallplasser, men de små marginene var absolutt ikke på vår side. Samtidig er det også det som gjør rallycross sporten så unik, så vi får børste av oss dette å ta nye tak i neste runde.
Bakkerud var sjettemann etter de fire kvalifiseringsrundene og hadde farten til en god finale-plassering. Det ble imidlertid stopp i semifinalen etter at Bakkerud ble idømt en tyvstart. Dermed måtte han to ganger i alternativsporet, og kom i mål som nummer fire akkurat utenfor finaleplass. – Jeg er helt sikker på at det ikke var meg som tyvstartet, og dommerne innrømte også etterpå at avgjørelsen var feil, forteller Bakkerud som allikevel ikke har mistet smilet eller motet: – Det er klart det er frustrerende når tekniske ting, og dommeravgjørelser går i mot oss, men vi må bare fortsette den gode jobben vi gjør, og håpe at marginene er på vår side neste gang, forteller Bakkerud som fortsatt ligger som nummer fire i førermesterskapet etter 7 av 12 løp.

VM-runden i Canadiske Trois-Rivieres var historisk, og den første FIA rallycross runden som er blitt arrangert uten for Europa, og publikum likte hva de så – Det var utrolig god stemning på tribunen, og mye støtte å få fra fans og interesserte Canadiere. Hele teamet og mine mekanikere gjorde også en fantastisk jobb i helga, og slike en dagers løp er veldig tøft for alle som er involvert, sier Bakkeru

Teamets utstyr og biler vil i løpet av helgen bli lastet i containere og sendt med båt tilbake til Europa. Bakkerud har planer om å bruke tiden mens bilen er på sjøen godt:
– Vi har lært mye av denne helgen, og har mange oppgaver å jobbe med fram til neste løp i Frankrike. Jeg vant der i fjor, og har utrolig lyst til å stå på toppen der igjen i år å spurte champagne, avslutter Bakkerud