Marginene var ikke på Rustads side

Starten ble ikke helt slik Tommy Rustad hadde håpet på i året Europamesterskap i rallycoss. Likevel fikk han bekreftelser på at både bilen og sjåføren har tempoet inne, selv om det ble litt stang ut i Barcelona.

De to første kvalifiseringsomgangene ble kjørt under varierende værforhold på lørdag. Rett før Rustad skulle ut i sitt heat begynte det å regne, og teamet fikk det travelt med å stille om bilen til vått føre.

– Jeg fikk en bra start, men etter en kontakt med iren Oliver O`Donovan havnet jeg utenfor banen. Dermed var det bare å komme til mål, forteller Rustad, som oppnådde ei 16.tid med sin nye Peugeot 208 RX Supercar. I andre omgang greide han å fighte inn til en andreplass i heatet, men fordi banen tørket opp og ble raskere for konkurrentene utover, holdt ikke tiden til mer enn en 9.plass.

Søndag var det derimot jevne forhold. I den tredje kvalifiseringsomgangen fikk Rustad en grei start, men ble liggende bak Derek Tohill som kjørte sakte. Nordmannen greide ikke å komme seg forbi, og måtte ta til takke med en ny 9.plass, dermed ble sisteomgangen viktig.

– I siste innledende omgang fikk jeg en knallstart og fikk skikkelig godfølelsen i bilen. Det ble ei 2.tid, kun slått med ett tidels sekund av dagens vinner, Anton Marklund. Sammenligner vi med de øvrige omgangstidene hadde det faktisk holdt til en 4.tid i WRX, forteller Tommy Rustad, som dermed lå som nummer fem etter innledende omganger.

I semifinalen kom Rustad ut som nummer tre, men en påkjørsel ødela mulighetene for finalekjøring.

– Selv om vi ikke nådde helt opp i dag har vi fått mange gode svar. Både bil og sjåfør har tempoet inne, men konkurransen er tøff og marginene små, vi hadde ikke de på vår side i helga, sier Tommy Rustad, som ligger på en 7.plass i mesterskapet.

Neste runde kjøres på Hell i Norge den 10.-11.juni

Resultater 1.runde ERX Supercar

  1. Anton Marklund (S)
  2. Tamás-Pál Kiss (H)
  3. Oliver O`donovan (IRL)
  4. René Muennich (D)
  5. Derek Tohill (IRL)
  6. Henning Solberg (N)

Europamsterskapet i Rallycross Supercar 2017 (etter 1 av 5 løp)

1.Anton Marklund (S) 30 p

2.Tamás-Pál Kiss (H) 22 p

3.Oliver O`donovan (IRL) 18 p

4.Thomas Bryntesson (N) 17 p

4.René Muennich (D) 17 9

6.Robin Larsson (S) 16 p

7.Tommy Rustad (N) 15 p

8.Henning Solberg (N) 14 p

9.Alexander Hvaal (N) 13 p

9.Derek Tohill (IRL) 13 p

 

Terminliste EM Rallycross Supercar 2017

01.-02.04. Spania (Barcelona)
10.-11.06. Norge (Hell)
01.-02.07. Sverige (Höljes)
02.-03.09. Frankrike (Loheac)
16.-17.09. Latvia (Riga)