Marius Aasen ble vinner av "Bilsporttalentet 2009"

aasen_460.jpgRallytalentet Marius Aasen (17) fra Hønefoss og NAF Motorsport Asker & Bærum stakk av med seieren i konkurransen «Bilsporttalentet 2009». Under Norges Bilsportforbunds premiegalla lørdag kveld kunne Aasen motta den gjeve premien til en verdi av hele 325.000 kroner.

Bilsporttalentet er den mest omfattende og prestisjefylte talentkonkurransen i norsk motorsport. Blant alle bilsportsutøvere mellom 15 og 22 år blir fem finalister plukket ut. Årets finalister ble testet over en hel dag på Rudskogen i oktober. Både kjøring med Subaru Impreza rallybil, formel Basic og crosskart inngår i konkurransen. I tillegg må finalistene gjennom en knallhard fysisk test, de må presentere seg selv for juryen og de må gjennom et TV-intervju. I tiden fra finalen og frem til i dag har de fem levd i stor spenning.

Den juryen mente kom best ut av alle de krevende testene i år var Marius Aasen fra Hønefoss og NAF Motorsport Asker & Bærum. Marius har i år kjørt såkalt ungdomsrally i en Renault Clio. Dette er en spesiell klasse for 16- og 17-åringer som ikke har førerkort for bil. Han har også gjort suksessfulle innhopp i baneracingløpene i Subaru Cup. Tidligere har Marius kjørt karting i sju år. Til daglig er han elev ved idrettslinja på Ringerike vgs. Allerede 13. januar neste år fyller Marius 18 år, og da blir det full satsing i Subaru Cup og rally-NM. Den satsingen ble klar tidligere på lørdag kveld da han fikk overrakt både bil og en et solid bidrag til driftsbudsjett av gode samarbeidspartnere.

Premien Aasen innkasserte har en total verdi på 325.000 kroner, og i dette beløpet ligger det blant annet en rekke støtteordninger, og et kontantbidrag for bruk til vinnerens videre satsing.

Norges Bilsportforbund har flere samarbeidspartnere som støtter opp om konkurransen. Blant andre er Bilforlaget, Airsped, motororganisasjonene KNA, NAF, MA, NMK og Team Super Nasjonal, Kollevold Rallyimport, Subaru Norge og Proffklær med. Det samme er Rudskogen Motorpark og TV Media Produksjon AS.
Årets finaledeltagere var:
Andreas Bakkerud, NMK Bergen, 17 år Rallycross
Torbjørn Lunden Bjerke, KNA Nordvest, 17 år Racing/karting
Mats Lysen, KNA Solør Motorsport 17 år Rallycross
Steve Røkland, NMK Gardermoen, 17 år Rally
Marius Aasen, NAF Msp. Asker & Bærum 17 år Rally