Marius Aasen debuterer i Junior-VM

M_Aasen_13_POR1
Deltakerne i Junior-VM (JWRC) skal kun kjøre 11 av totalt 15 spesialstrekker i Rally Portugal, og selv om de ikke skal kjøre hele rallyet, er det nok av utfordringer for Marius Aasen og Marlene Engan.

 

I Rally Portgaul vil de møte alt fra røffe grusveier som går fra å være smale og steinete til raske og krevende, og tempoet som holdes sies å være høyt. Her må både sjåfør og kartleser holde hodet kaldt, for det er ikke alle som kommer til mål.

 

– Det viktigste for oss er å fullføre løpet. Vi har aldri kjørt dette løpet før, og her er veiene veldig røffe. Det er derfor fort gjort å få en punktering, så man må være veldig fokusert på hvor man kjører, samtidig som det er mye hopp og sprett. Nytt for i år er også at vi skal kjøre på Hankook-dekk og jeg har stor tro på de nye dekkene som er spesiallaget for Junior-VM vil fungere bra, forklarer Marius Aasen fra NAF Motorsport Asker og Bærum.

 

Løpets første dag, fredag 11. april, blir en lang og krevende dag for deltakerne. Først skal det kjøres fire prøver i området rundt Algarve, før de setter kursen mot løpets publikums-prøve i Lisboa, og deretter skal de kjøre tilbake til dagens eneste service på Algarve Stadion fredag kveld.

 

Lørdag er det klart for seks nye prøver og JWRC-deltakernes lengste prøve på over tre mil.

 

– Jeg ser virkelig frem til å starte på prøven som er litt over tre mil lang, her har man virkelig litt av alt. Noen steder går det helt fult over en lengre periode, og man har mange blinde krøn, samtidig som det noen steder er ekstremt trangt og mye knot. Vi må være veldig fokuserte her, og jeg gleder meg, avslutter Aasen.