Marius Aasen kjempet seg til mål i Rally Sørland

M_Aasen_13_sorl
I helgen kjørte Marius Aasen og kartleser Marlene Engan den fjerde NM-runden i rally, Rally Sørland, et løp som gikk over to dager. Til start stilte de med en Ford Fiesta R2 som nylig hadde ankommet Norge, men dessverre skulle problemene komme allerede på første prøve fredag kveld.

 

Tidligere i år har Aasen og Engan kjørt en eldre Ford Fiesta ST i NM-klassen for tohjulsdrevne biler. Denne bilen var ikke like optimal som de andre bilene i NM-klassen, og derfor var bytte til en lik bil som de kjører med i Junior VM et stort pluss for duoen.

 

– Å bryte etter to kjørte etapper på grunn av at bilen koker er veldig kjedelig, for jeg hadde gledet meg til å gi de andre en fight. Trolig ligger feilen i termostaten på bilen som gjorde at bilen kokte for oss. Vi fikk løst problemet fredag kveld, men det er fortsatt en feil med motoren som gjør at bilen fusker, forklarer Marius Aasen som fullførte rallyet under superrally-reglene.

 

Med fem minutter tillegg i tiden etter at de måtte stå over SS3, ble det en litt for hard kamp for duoen og løpet ble brukt som en test frem mot neste løp.

 

– Når vi måtte bryte dag 1 av løpet viste vi at vi ikke hadde sjans på en topplassering. Derfor brukte vi løpet som en test og vi fikk jobbet frem et oppsett på bilen som er brukbart, men fortsatt ikke godt nok. Vi slet også med at bilen hoppet ut av gir, noe vi har tapt mange sekunder på gjennom helgen. Nå må vi gå grundig igjennom bilen og sortere ut de feilene som er, slik at vi stiller sterkt til neste løp, sier Aasen som må takke hovedsponsorene som gjør satsingen mulig.

 

Neste løp for duoen er Rally Acropolis i slutten av mai hvor de er tilbake Junior WRC.