Marius Aasen klar for ny sesong

aasen_portrett_500.jpgMarius Aasen klarer nesten ikke vente på en ny rally-sesong, for i garasjen står hans Ford Fiesta Super 2000 og venter. 19-åringen avslutter året 2011 på en litt anderledes måte enn de fleste, han har nylig blitt kåret til Årets idrettsnavn i hjemkommunen Ringerike.

 – Det er veldig moro, det er en pris jeg er stolt av, sier Marius Aasen.

Det var Ringerikes Blads lesere som kåret rallysjåføren Marius Aasen til Årets idrettsnavn 2011, og med 50 prosent av stemmene hadde han god grunn til å smile.

– Vi har hatt en bra sesong i år med første plass i Subaru Cup, femte plass totalt i Norgesmesterskapet for rally, og en ny grombil i garasjen. Fiestaen er en fullblods rallybil, og lyden av den er bare helt rå, sier Marius Aasen fra NAF Motorsport Asker og Bærum.

Marius er også den første motorsportutøveren som har blitt kåret til Årets idrettsutøver i Ringerikes Blad, og konkurransen i år var høy.

– Det er veldig gøy å slå blant annet fotballklubben Hønefoss BK, og Tord Asle Gjerdalen som er en tøff langrennsutøver. Jeg ble utrolig glad da jeg hørte at det var jeg som vant, sier unggutten.

Det er kun to uker til den første NM-runden på Gol, Mountain Rally, og før det skal en todagers test med den nye bilen gjennomføres.

– Jeg har kjørt rundt to mil med bilen, men jeg har aldri kjørt den på snø før så det blir spennede. Alt er nytt, ny bil, ny kartleser og vi har fått flere nye med i teamet, sier Marius.

Bilen var på plass allerede i høst, men Marius måtte vente noen måneder før han kunne sette seg bak rattet i sitt nye glis. Budsjett og finansiering av neste års sesong er enda ikke helt på plass, og Marius må forsette sponsorjakten også i 2012.

– Dette er det største jeg har opplevd så langt i livet, og jeg gleder meg veldig til å stå på startstreken på Gol. Det blir tøff konkurranse, men det er verdt all ventingen, avslutter en smilende Marius Aasen.