Marius Aasen med sjokk-seier

Marius Aasen og Marlene Engan Aasen kjørte inn til en aldri så liten sjokkseier i dagens NM-åpning KNA Rally Finnskog.

Dette var kun andre løpet i ny Skoda Fabia R5 for Marius og Marlene, og etter en sekundstrid og sterk sluttspurt var de til slutt 1,2 sekunder foran Frank Tore Larsen/Torstein Eriksen i VW Polo R5 i mål. Etter tre etapper og halvkjørt løp var det 5.9 sekunder i Larsens favør. Dette økte han til 11,7 sekunder etter SS4. Men da slo Marius Aasen til med seier på SS5 og foran avslutningsetappen var det kun 4,4 sekunder i Larsens favør. Men Aasen var ikke ferdig med sitt angrep. Han smalt til med bestetid også på SS6, 5.6 sekunder raskere enn Larsen. Dermed var seieren for Aasen i boks.

Det begynner å bli noen år siden Marius Aasen slo gjennom i norsk rallysport, men det har vært stille fra Hønefoss-gutten de siste årene. Han ble norgesmester i klassen 2WD i 2015 foran Sindre Furuseth. Da kjørte han en Ford Fiesta R2. Han tok også NM-sølv i samme klasse i 2013 bak Anders Kjær. Ford Fiesta S2000 har han også kjørt, og ikke minst Subaru Impreza Gr.N. En bil han kjørte inn til 3.plass totalt med i KNA Rally Finnskog i 2011, for ti år siden. En internasjonal karriere har Marius også hatt.

Hjemmefavoritt Ole Chr. Veiby var den som åpnet best av alle på SS1, men på SS2 var han av veien og brukte for lang tid på å komme seg på veibanen igjen. Dermed var han ute med overskredet makstid.
Dermed ble det Aasen og Larsen det skulle stå om.
Bak de to kjempet Henning Solberg/Cato Menkerud og Anders Grøndal/Marius Fuglerud om tredjeplassen. Begge i Ford Fiesta R5. Foran siste etappe hadde Grøndal fattige 0,1 sekund, altså ett tidels sekund, i sin favør. Så var han litt utenfor veien og fikk snø inn i motoren og trøbbel etter hvert på SS6. Dermed endte tredjeplassen til veteranen Henning Solberg. Henning har tidligere vunnet KNA Rally Finnskog fire ganger og han har også fem NM-titler i lomma fra perioden fra 1997 til 2003. Men 48-åringen viser stadig at han har tempo i kroppen. Avstanden frem til Frank Tore Larsen var 53,8 sekunder etter nesten en times kjøring.

Klassen for tohjulsdrevne internasjonale biler ble ikke overraskende vunnet av KNA Kongsvingers egen Steve Røkland og kartleser Jørgen Eriksen i Peugeot 208 R2 De endte også på en respektabel 10. plass totalt.

Nasjonal klasse 4WD ble vunnet av Håkon Sveen Frøslid/Jørgen Listerud i Subaru Imreaza. De kjørte inn til 9.plass totalt og Håkon trakk dermed lengste strået i familiekampen mot pappa Geir Helge Frøslid som endte på 12.plass med sin Ford Fiesta R5.


Nasjonal klasse 2WD ble vunnet av Mads Peder Hvambsahl/Merethe Halland i Volvo. De endte på 18.plass totalt.
I veteran-klassen ble det seier til Petter Fausko/Leif Arne Neset i Opel Kadett. De kjørte inn til 30.plass totalt i feltet på 95 startende og 60 fullførende deltagere.

Husk at NRK1 har en 25 minutters sending fra KNA Rally Finnskog i morgen (søndag) kl. 22.35.

Komplette resultater:
http://www.resultater.rallyfinnskog.no/resultater2/15

Alle Fotos: Henning Friis/PRL