Marius Bermingrud løfter EM satsningen

I 2018 debuterte Marius Bermingrud i Super 1600 klassen i rallycross EM. Han ønsker å fortsette eventyret i 2019, men ikke for enhver pris. 2019 er året hvor han vil vise hva det bor i unggutten.

Nivået i super 1600 er skyhøyt både på sjåfører og bilene. Dette er forhjulsdrevne biler og løpene følger rallycross VM, som blant annet Petter Solberg kjører.

I år har Marius konkurrert med en bil som har vært noe svakere enn konkurrentene, men har hatt stort fokus på å lære og forberede seg for 2019. Han har hatt en økende kurve fra start, og det toppet seg med en 4. plass i Frankrike foran 80000 tilskuere. Når alle poeng var samlet opp kunne Marius være stolt av å være den 9. beste. 

Eierene av Tom Hvaal AS fra Larvik, motorsportsbrødrene Joacim og Alexander Hvaal, har lenge fulgt Marius i hans satsing. Før 2019 sesongen har de valgt å gi Marius bedre forutsetninger. De har gått til innkjøp av bilen som kjørte inn til sølv i årets sesong, og lar Marius disponere denne. 

«Dette er en enorm mulighet som de gir meg. Det er klart att en slik satsing koster penger, så jeg er fortsatt avhengig av solide sponsorer. Jeg har vært heldig til nå, men det er mange om benet»

Håpet for neste års sesong må være å etablere seg som en medaljekandidat, og håpet om å prestere på hjemmebane er stort.»Jeg føler virkelig vi har hatt tempoet inne i år, men har manglet det siste lille. Så lenge vi gjør forberedelsene rett i vinter har jeg virkelig troen på at 2019 vil bli et bra år!