Marius Erlandsen kjempet i tet

marius_erlandsen.jpgMarius Erlandsen kjørte inn til seier og andreplass da den tredje og fjerde NM-runden i Standard Production ble avviklet på Kinnekulle i Sverige denne helgen.

Det begynte ikke så bra for Marius Erlandsen, da han fikk panseret på bilen rett i frontruta. Dermed fikk han ikke kjørt så mange runder med trening på banen som han kunne ønsket.

– Nei, det skjedde en glipp i teamet der, så når panseret traff ruta, gikk den i stykker, sier Marius Erlandsen.

I det første løpet som gikk lørdag, la Marius seg rolig bak Stian Dyvå Ormås, og selv om han kjørte fortere og fikk den beste rundetiden, gjorde han aldri noe forsøk på å ta seg forbi.

– Det har liksom vært en tung helg, med den varmen som er nå. Og det er vanskelig å få hjulene og bilen til liksom å gjøre det jeg vil den skal gjøre, sier Marius.

Det andre løpet vant han uten problemer foran Stian Dyvå Ormås.

18-årige Olav Opås fikk det travelt i varmen på Kinnekulle, da han kjører både Standard Production og Formel Basic. Det ble ingen spesiell minnerik helg. I Standard Production ble det bare en fjerde- og femteplass. Uvant for Olav som hittil har hengt bra med i teten i denne klassen.

Det skulle heller ikke lykkes i Formel Basic. For selv om det ble den beste rundetiden under kvalfiseringen, fikk han problemer med motoren i det første løpet, og falt fra første- til sjetteplass. Det andre løpet brøt han.

– Det ble en litt for ivrig sjåfør, og i et forsøk på å kjøre forbi, ble det for trangt. Dermed måtte jeg gi meg, og fikk først en sladd som jeg rettet opp, men kontrasladden klarte jeg aldri å rette opp, sier Olav Opås.

Han legger ikke skjul på at han er skuffet over resultatene, for Olav vil så gjerne vinne i begge klassene.

– Jeg ødela vel litt for meg selv i sammendraget, men det er forsatt fire løp igjen, så mye kan skje, sier Vålergutten.