Marius Solberg Hansen vant i Høljes

En guttedrøm gikk i oppfyllelse da Marius Solberg Hansen kjørte inn til seier i EM for Super 1600 i Høljes. Andreas Bakkerud endte på 3. plass i Supercar.

På hjemmebane hadde Marius en suksess-sesong i fjor, men løpet i Høljes gikk helt som de håpet den gangen. I år satser Marius på Racing men ville gjøre en gjesteopptreden i EM i rallycross. Og det gikk strålende. Han kjørte veldig bra innledende omganger og semifinaler og sikret seg hele tiden beste startspor. I finalen ledet han fra start til mål og vant foran  Kobe Pauwels som vant den første runden i Ungarn.

Martin Kjær, Espen Isaksætre, Per-Magne Svardal og Anders Hansen kjørte semi-finaler, mens Guttorm Lindefjell ikke kom videre etter innledende omganger.

I EM Supercar var det knyttet stor spenning og forventning til Andreas Bakkerud som på forhånd lovet at Johan Kristoffersson skulle få konkurranse. Andreas leverte og skapte begeistring som han pleier å gjøre. Han vant sin semi-finale og var klar for finale. I finalen skulle han møte nettopp Johan Kristoffersson, men også Oliver Solberg som viste at han ikke hadde glemt rallycrosstaktene. I finalen fikk dessverre Andreas tekniske problemer, han lå da som nummer 2 i finalen. Til tross for at han ikke fikk fullført løpet endte det opp med 3. plass totalt etter at vinneren av løpet, Oliver Solberg ble diskvalifisert på grunn av tekniske uregelmessigheter med bilen. Dermed var det Anton Marklund som tok andre seier av to mulige i EM.

Sondre Evjen, Ole Christian Veiby og Sivert Svardal hadde alle bra tempo og kjørte semi-finaler, men litt stang ut gjorde at de ikke kom til finalen. Prestasjonene lover godt for løpet på Lånke 13.-14. august.

Tom Andre Sætnan og Frank Valle deltok også i Supercar.

Neste løp for Super 1600 er Tyskland og deretter Lånke.