Marthinsen, Jøranli og Haugan til topps

joranli-1-2.jpgTrond W. Marthinsen, Bjørn Olav Jøranli og Stian Haugan gikk til topps i den fjerde NM- runden i rallycross på Dokka. Spenningen øker foran finalen på Gardermoen i september.

Toliterklassen ble vunnet av NMK Flubergs egen Bjørn Olav Jøranli (bildet), som hadde en veldig god dag på hjemmebane.
-Veldig godt godt fornøyd med at jeg greide å vinne de to første omgangene, slik at jeg kunne stå over tredje omgang og lade opp til finalekjøringen, sier han.

Dette er den første runden Bjørn Olav Jøranli kjører i år i sin Suzuki Baleno.
-Har ventet på motor, og foran dette løpet fikk jeg også på plass den nye sekvensielle girkassen, og alt fungerte perfekt fra første stund, sier han, som også hadde full klaff i finalen, selv om han var sist ut.
-Med forhjulstrekk blir startene vanskelige, man alternativsporet er til hjelp, og for meg fungerte det perfekt i dag.

NMK Bergen-føreren Steinar Stokke ble nummer to, og sammenlagt rykket han opp på samme poengsum som NM-lederen før runden på Dokka, Kjetil Nygård som ble nummer fire. Stokke var fornøyd.
-Som en seier for meg dette, og nå blir det jo skikkelig spennende.
Steinar Stokke hadde brukt ferien til en tur til Sverige for å få justert bilen.
-Føler jeg hadde igjen for den turen, og bilen var skikkelig god.

Dermed blir gullkampen avgjort under finalen på Gardermoen, for både Steinar Stokke og Kjetil Nygård har 67 poeng.
-Den av oss som er først i mål på Gardermoen tar gullet.
En annen som var fornøyd var kristiansanderen Jan Gabrielsen, som igjen kunne klatre opp på pallen.
-Har hatt tre motorras i år, og da er det ekstra deilig å komme tilbake i toppen.
Nå er han igjen med i kampen om bronsemedaljen, og ligger fire poeng bak Ernst Holten Leifsen fra NMK Vikedal.
-Målet for denne helgen var å komme på pallen, og når jeg i tillegg igjen er med i kampen om en medalje, er det helt klart inspirerende foran finalen, sier Jan Gabrielsen.

Har funnet høstformen
I store super ble det en ny seier til Stian Haugan. Dermed er det tre på rad for KNA Telemark-føreren.
-Etter seirene i Vikedal og Høljes, var det helt klart topp å gjenta dette her i dag, sier Haugan, som legger til han alltid kjører best om høsten.
-Jeg sliter med allergi, og vår og sommer er ofte en vanskelig tid for meg, som også påvirker kjøringen, forklarer han, som nå ser at han igjen er med i kampen om to NM-gull.
-Føler at jeg har en fin rytme for tiden, og siden bilen er like hel, har jeg bestemt meg for å kjøre de to neste rundene i NM-i bakkeløp, og målet er å vinne begge.

Også i rallycrossfinalen kommer han til å være offensiv.
-Uansett blir det sølv som jo er bra, og jeg kommer til å gi alt for å ta gullet.
Det er NMK Gardermoen-føreren Terje Morstad som ligger på andre plass, og har fire poeng å hente inn. På Dokka startet de dårlig, men det gikk bedre etter hvert, og til slutt ble den en tredjeplass på veteranen.
-Fikk ikke helt flyt i de innledene omgangene, men bilen fungerte bra og etter hvert kom også jeg mer inn i det, forklarer han. Morstad måtte veien om B-finalen, som han vant, før han altså kjørte seg opp til en tredjeplass i løpet. Med fire poeng opp til Stian Haugan tror han det blir vanskelig.
-Det blir ikke lett, men muligheten er der og jeg kjører for det.

Mellom disse to greidde Herbjørn Haug å komme seg tilbake på pallen, for første gang på en god stund.
-Nå er det en stund siden ja, og i år har det vært mye tekniske problemer som har ødelagt, sier Herbjørn Haug, som likevel føler at det begynner å stemme igjen.
-Nå har jeg bestemt meg for å kjøre de to neste NM-rundene i bakkeløp og Rallycross Norden før finalen på Gardermoen, så får vi se.
Med fem poeng opp til bronseplassen er det bronse Herbjørn Haug kjører for nå..
-Har hatt medalje som mål hele sesongen og med fem poeng opp til Rune Engelsvoll, som ligger på tredje, er dette nå realistisk å satse på.

Ett poeng skiller
I den minste klassen kunne endelig NMK Larvik-føreren Trond W. Marthinsen klatre opp på toppen av pallen igjen. I flere år har han vært med og kjempet i toppen i klassen, men har hatt veldig mye stang ut.
-Har ikke vunnet et løp i rallycross siden mai 2007, så dette var veldig deilig, sier Marthinsen, som dermed nådde målet sitt om å sikre bronseplassen.
-Selv om jeg med seieren også tok innpå både Daniel Holten og Tommy Tesdal, er det bronsen som er det realistiske målet for meg nå.

NMK Kvinesdal-føreren Tommy Tesdal ble nummer to, mens Daniel Holten kjørte inn til fjerdeplassen. Dermed er det bare ett poeng som skiller disse to i favør Holten, foran finalen.
For Tommy Tesdal var målet foran løpet på Dokka å knappe inn på forspranget til Daniel Holten.
-Ja, nå blir det første mann i mål på Gardermoen som tar gullet, så dette bli veldig spennende.
For Tesdal fungerte bilen bedre enn tidligere, og nå er han klar for innspurten både i NM i rallycross og bakke.
-Det neste nå er dobbeltrunden i NM i bakkeløp, som jeg også leder og som jeg gleder meg til det.
Det var Daniel Holten som var raskest av alle på Dokka, og hadde den beste tiden både i første og andre omgang uansett klasse. I finalen ble han litt for ivrig.’
-Det ble en kamp med Marthinsen om å komme best i gang, og jeg burde nok lagt meg inn bak Marthinsen og sikret andreplassen
Isteden ble det til slutt en fjerdeplass på Holten, som dermed mistet fire av de fem poengene han ledet med.
-Nå blir det veldig spennende på Gardermoen.

Juniorklassen var det NMK Fluberg-føreren Sindre Backe som vant, foran Henrik Øversjøen Skjerve NMK Gardermoen og Hans Anders Brænden NMK Hadeland.

Komplette resultater HER