Martin Barry-Berg ble mester

shortcar_13_vaaler
Denne helgen ble NM’s to siste runder for Shortcar kjørt på Vålerbanen, og NM-gullet giokk til Martin Barry-Berg.

Vidar Haugen ledet NM før disse to løpene, men det var flere som ville ha et ord med i spillet, og årets NM ble altså ikke avgjort før siste løp.

 

Lørdag ble det kjørt tidskvalifisering, men pga store forsinkelser i programmet ble finalen til Shortcar flyttet til søndag. Dette resulterte altså i at Shortcar fikk to racing-

finaler på samme dag. Ikke ideelt, men gutta leverte!

 

I den første finalen hadde Bernt.Jensen pole position. Rett bak han startet Sivert Johansen og Martin Barry-Berg. To av de tre mulige norgemestrene. Vidar Haugen, leder av NM, hadde 10.startspor. Med 30 hissige Shortcarer på startplata lå det an til en spennende finale. Og de skuffet ikke. Høy fart, rå lyd og tette, fine fighter.

Martin Barry-Berg dro i land seieren, med Sivert Johansen og Bernt Jensen på plassene bak. Vidar Haugen fikk problemer med bilen og måtte gi seg etter 4 runder.

 

I andre finale var det Jostein Fonneland som hadde pole position, da de 7 beste i første finale blir snudd i rekkefølge for start i neste finale. Martin Barry-Berg hadde altså 7.startspor. Om ikke det var spennende nok så begynte det å regne etter noen runder av finalen og det ble bare glattere og glattere. Martin Barry-Berg klarte allikevel og kjøre seg opp og fram til seier også i denne finalen. Inn på andreplass kom Espen Buskerud og tredjeplassen gikk igjen til Bernt Jensen. Sivert Johansen kom inn på en 4.plass. Vidar Haugen kjørte seg opp fra 24.startspor til en 10.plass.

 

Årets Norgesmestertittel gikk dermed til Martin Barry-Berg. Gratulerer! 2.plassen gikk til Sivert Johansen og Vidar Haugen ble nummer 3.

 

Takk til alle for en flott og spennende sesong!