Martin Ellegård klar for Karting Academy Trophy

martin-ellegaard-2.jpg14 år gamle Martin Ellegård fra Våler i Østfold får guttedrømmen oppfylt. Han er plukket ut av det internasjonale bilsportforbundet (FIA) som en av deltagerne i talentskolen Karting Academy Trophy. Det betyr blant annet at han skal kjøre gokartløp i Bahrain.

Allerede førstkommende helg er 14-åringen på plass i Italia der det er første samling og testing for de 51 deltageren som er plukket ut fra hele verden. De skal etter hvert også konkurrere i en cup over tre løp, henholdsvis i Italia, Frankrike og Bahrain. Martin er Norges eneste deltager i denne spennende satsingen.

Martin Ellegård, som kjører for KNA Varna, har kjørt gokart siden han var sju år gammel, og er en av våre beste førere i klassen KF3. Nå får han en glimrende mulighet til å utvikle seg som fører. Deltagerne i Karting Academy Trophy får nemlig både teoretisk og praktisk opplæring, ikke bare om karting, men også innenfor områder som trafikksikkerhet. Ideen er at deltagerne skal utvikles til gode forbilder innenfor bilsporten, ikke bare på, men også utenfor banen.

Som nevnt kjører de også en cup over tre runder. Der kjører alle identiske gokarter. Det vil si at man ikke stiller med eget utstyr, men får tildelt en gokart som er helt lik alle konkurrentenes. De tre løpene kjøres 8.-10. juli i Abruzzi i Italia, 26.-28. august i Essey i Frankrike og 3.-5. november i Bahrain. Banen i Bahrain ligger i tilknytning til formel 1-banen, og det er første gang i historien det kjøres et internasjonalt gokart-løp i Midt Østen.

Karting Academy Trophy ble arrangert for første gang i fjor, og da var Norge representert med Øystein Helgheim fra Ålesund og KNA Nordvest. Han endte på en hederlig 7. plass i konkurransen. I år er det atskillig flere land som har sendt unge førere til denne talentskolen, og dermed blir konkurransen hardere.