Martinius  ble vinner av ”Bilsporttalentet 2021”

Martinius Stenshorne (15) fra Hokksund og klubben NMK Modum & Sigdal kunne juble da han ble avslørt som vinner av den prestisjefylte konkurransen «Bilsporttalentet 2021» på lørdag.

Det var under Bilsportforbundets Bilsportgalla på lørdag at vinneren av årets konkurranse ble utropt. Martinius selv var ikke til stede ettersom han var opptatt med VM i karting i Campillos i Spania i helgen. Der konkurrerte han mot 75 andre unge lovende førere fra hele verden. Men han var med på videolink på storskjerm i salen der 790 gjester hyllet Norsk Bilsport.

Helt siden den omfattende konkurransen ble avholdt 22.-23. september, har både Martinius og hans fire konkurrenter måttet vente tålmodig på juryens avgjørelse. På lørdag ble den offentliggjort. Da kunne karting-føreren fra Hokksund motta den gjeve premien til en verdi av 300.000 kroner.

 

Bilsporttalentet er den mest omfattende og prestisjefylte talentkonkurransen i norsk motorsport. Blant alle bilsportsutøvere mellom 15 og 21 år blir fem finalister plukket ut. Finalistene er gjennom flere krevende tester og har juryens skarpe øyne på seg hele tiden.

Finalen bestod av to fulle dager på Vålerbanen og Starmoen med gokart, Porsche Cayman GT4, bilcross, rallysimulator, TV-intervju, fysisk test og presentasjon av seg selv. De fem finalistene Andrine Rafoss, Nikolai Haldammen, Martinius Stenshorne, Emil Sivesind og Marius Solberg Hansen hadde forberedt seg godt, og imponerte alle med sin innsats.

 

-Det var et utrolig høyt nivå på finalistene i år, og de imponerte alle sammen i alle øvelser. Det ble som vanlig et vanskelig jurymøte, men Martinius Stenshorne var den som imponerte mest, og ble kåret som vinner, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

 

Man kan trygt si at Martinius Stenshorne er arvelig belastet. Både farfar Arne Stenshorne og pappa Martin har suksessrike karriere bak seg, så eplet har ikke falt langt fra stammen. Martinius har bemerket seg svært positivt både her hjemme fra han var åtte år gammel, og etter hvert ute i verden. Det er uhyre jevnt og svært små marginer i internasjonal karting på det nivået Martinius nå befinner seg, men han er hele tiden blant de beste. Potensialet i Martinius bekreftes av det faktum at han allerede er tilknyttet det anerkjente All Road Management som blant annet har Formel 1-stjernen Charles Leclerc i sin stall. Managementet ledes av franskmannen Nicolas Todt som er sønn av presidenten i det internasjonale bilsportforbundet (FIA) Jean Todt.
Martinius Stenshorne ser ut til å velge samme vei som Dennis Hauger, og neste år vil han ta steget fra karting til Formel 4. Han har allerede gjennomført flere tester i F4-biler i år.

Norges Bilsportforbunds samarbeidspartnerne til Bilsporttalentet er Porsche, HTB Racing, Vålerbanen, Bilforlaget, KNA, NMK, FMK, Proffklær AS, Team Supernasjonal, TV Media og Star Group AS

 

Finaledeltagere 2021:
Andrine Rafoss                 17 år NMK Kosnmo                   Rallycross
Martinius Stenshorne        15 år NMK Modum & Sigdal           Karting

Marius Solberg Hansen     17 år  Asker og Bærum Msp          Rallycross/Racing/rally
Emil Sivesind                    19 år  NMK Krabyskogen            Rallycross/Bakkeløp
Nikolai Haldammen           19 år KNA Kongsvinger             Crosskart/Rally

Tidligere vinnere:
2007: Pål Varhaug, NAF Motorsport Gjesdal
2008: Thomas Eidjord, KNA Varna
2009: Marius Aasen, NAF Motorsport Asker & Bærum
2010: Andreas Bakkerud, NMK Bergen
2011: Øystein Helgheim, KNA Nordvest
2012: Dennis Olsen, KNA Varna
2013: Henrik Furuseth, NMK Gardermoen
2014: Thomas Bryntesson, NMK Trøgstad
2015: Henrik M. Krogstad, KNA Nordvest
2016: Mads Emil Siljehaug, KNA Lillehammer Msp
2017: Theodor Olsen, NMK Solør
2018: Emil Heyerdahl, NMK Trøgstad
2019: Sivert Svardal, NMK Konsmo
2020: Ola Nore Jr., NMK Modum & Sigdal