Martinius leder det italienske mesterskapet

Martinius Stenshorne (12) leder nå det italienske gokartmesterskapet i klassen Mini etter en seier på Sarno-banen i helgen.

Martinius Stenshorne har virkelig vist seg frem i italiensk gokart den siste tiden. Tidligere i år vant han vintermesterskapet WSK Super Master Series, og nå leder han det italienske gokartmesterskapet i klassen Mini.

-Jeg kjører alltid for å vinne, men sammendraget er også viktig. Derfor er jeg veldig godt fornøyd med dagens løp, sier Martinius Stenshorne.

12-åringen fra Hokksund startet med en fjerdeplass i sin gruppe på tidskjøringen. Ettersom det var tre grupper totalt ble det en 12. plass totalt i tidskjøringen.

I de innledende heatene gikk det veldig bra med seier, 13. plass (egentlig seier, men tidsstraff pga. en krasj), tredjeplass og tredjeplass. Dermed lå han på en sjetteplass sammenlagt av 83 førere etter de innledende heatene.

På Sarno-banen ble det så kjørt to separate finaler i helgen. I den første finalen kjørte Martinius seg fra sjette til tredjeplass og nærmet seg teten. Men etter en fight på de siste rundene ble det en fjerdeplass over mål, men en ny tidsstraff gjorde at resultatet ble en sjuende til slutt.

I den andre finalen snur man startrekkefølgen på de åtte fremste, og Martinius startet derfor som nummer to. Etter en litt dårlig start kjempet den unge nordmannen seg oppover i feltet, og det ble seier til slutt foran erkerival Andrea Kimi Antonelli.

Dermed har Martinius Stenshorne vunnet tre av fire finaler så langt i år, og han leder også mesterskapet sammenlagt. Stenshorne har 112 poeng, Antonelli 106 og sønnen til tidligere F1-fører Luca Badoer har 76.

Tre løp gjenstår i mesterskapet, og det neste er på South Garda-banen i slutten av juni.

-Målet er å vinne mesterskapet sammenlagt, men det er mange løp igjen og mye kan skje. Jeg må bare ha fokus på mine arbeidsoppgaver, og jeg tenker ikke på sammenlagtstillingen, avslutter Martinius