Martinius Stenshorne til topps i Italia

11 år gamle Martinius Kleve Stenshorne fra Hokksund tok i helgen sin første seier i Italia, da han gikk helt til topps i det prestisjefylte Trofeo Ayrton Senna i Napoli.

Martinius Stenshorne har gjort det meget godt i norsk karting tidligere, og har denne sesongen satset mest i Italia. Sesongen har vært preget av flere imponerende resultater, og i dag – i sesongens siste løp – kom den første seieren i Mini-klassen.

– Det var utrolig kult. Det var spennende i finalen, men jeg kom meg forbi i en av de siste svingene og vant løpet – med 1/100 sek margin, sier en glad Martinius.

11-åringen fra Hokksund i Buskerud kommer fra en motorsportsfamilie, hvor både bestafar Arne og pappa Martin kan se tilbake på lange og suksessfylte karrierer. Nå er det imidlertid gokart med Martinius det satses på, og resultatene har så langt i den korte karrieren vært oppsiktsvekkende.

Dagens løp gikk på Circuito Internazinale Napoli i Italia under navnet Trofeo Ayrton Senna, oppkalt etter den brasilianske Formel 1-føreren som ble verdensmester tre ganger. Løpet inngikk ikke i noe mesterskap, men blir sett på som en sesongavslutning for mange av gokartførerne som satser internasjonalt.

60 førere var påmeldt i klassen Mini, og den eneste nordmannen i feltet hadde en uheldig kvalifisering hvor han endte på 46. plass, på grunn av vekslende forhold og feil dekkvalg.

Feltet ble delt opp, og Martinius måtte derfor starte fra 23. startspor i de innledende heatene. Men allerede der så man at tempoet var blant de beste og 11-åringen kjørte seg kraftig oppover i feltet. Det ble en sjuende-, en sjetteplass og en seier i de innledende heatene.

I prefinalen lå han i ledelse, men på den siste runden ble det et sammenstøt som gjorde at Stenshorne falt ned til en niendeplass, men han kjørte seg opp til femteplass over mål.

I finalen var unge Stenshorne taktisk, og brukte god tid på å komme seg oppover i feltet. Da det gjenstod en runde lå han på andreplass, men i en av de siste svingene gikk han forbi og vant løpet.

– Det var nervøst å følge dette fra sidelinja, men vi har i lang sett at han har tempoet til å vinne. I dag klaffet alt sammen, og jeg er veldig stolt over den jobben sønnen min gjorde i dag, sier pappa Martin Stenshorne.

Nå bærer det hjem til julefeiring i Norge, men planen for neste år er allerede lagt med enda mer gokartkjøring i Italia.