Masse folk og topp kjøring i Vikedal

vikedal_3_skjalg-lothe.jpgLars Martin Eikeland, Hans Kristjan Kristjansson, Jonny Brådli og Skjalg Lothe (bildet over) gikk til topps på Vikedal Motorbane i helgen. Masse folk rundt banen og en god generalprøve foran NM-runden 19. juni.

For NMK Vikedal-føreren Lars Martin Eikeland ble det en etterlengtet seier, etter tre år og flere A-finalar i bilcross juniorklassen.

-Det var herlig endelig å kunne klatre til topps på pallen, og da jeg i tillegg fikk beholde bilen, selv om det var bud på den, var det like herlig.
Etter seieren i Vikedal på søndag er nemlig Lars Martin kvalifisert til landsfinalen i bilcross junior som går i Bergen i slutten av juli, et løp han har tenkt å få med seg.

-Kjørte landsfinalen i fjor også, men da gikk det ikke så bra, men løpet i Bergen er noe eg gleder meg til.
I søndagens finale gikk han i tet og ble der helt til det var to svinger igjen, da ble han forbikjørt av Preben Myklebust fra NMK Egersund. Men Lars Martin Eikeland gav ikke opp.
-Jeg kjørte det eg kunne gjennom siste sving, og vant med en halv meter, og det var nå mye flaks det da, sier han.

Skrudde seg vekk
I bilcross så det lenge ut til at en ny Eikeland skulle stikke av med seieren, søskenbarnet til Lars Martin fra Øvre Vats, Ørjan Strand Eikeland. I mål var han nummer to, etter Hans Kristjan Kristjansson.
-Jeg bommet på taktikken, og gikk en runde for sent inn i alternativsporet, forklarer Ørjan om dette, men var like blid for det.
Etter at han har vært med å dominert både junior- og seniorklassen i bilcross på Vikedal Motorbane i mange år, vil han nå over på rallycross.
-Har kjøpt en Volvo 240, som vi skal av gårde å hente nå snart.
Om han kjører NM-runden på Vikedal Motorbane 19. juni er han likevel ikke sikker på.
-Bilen er klasset og klar for NM i supernasjonal, og med Trond Andreassen bak rattet, ble den nummer seks i NM i fjor. Om eg kommer til å kjøre løpet her på hjemmebane, er jeg likevel ikke helt sikker på, slutter han.
Hans Kristjan Kristjansson var kjempeglad for seieren, sin andre på Vikedal Motorbane. I finalen hadde han tre bobler å kjempe mot.

vikedal_1.jpg
Jørn Ahmer (t.v) Hans Kristjan Kristjansson og Ørjan Strand Eikeland kjørte fortest i bilcross på Vikedal Motorbane i helgen.
-Golfen min har ikke muligheter i starten mot dem, men jeg tok alternativsporet med en gang og plukket opp den ene etter den andre, etter som de måtte innom alternativen. Til slutt også Ørjan Stand Eikeland.
Dermed er Hans Kristjan Kristjansson sammen med de fem andre i A-finalen på søndag kvalifisert til Landsfinalen i bilcross, som går i Trøndelag i høst. Hans Kristjan har lyst å kjøre det løpet.
-Nå skal eg levere inn søknad hjemme først, og så får vi sa, sier han med eit smil.
Reidar Skeie, som ledet Vestlandsmesterskapet foran runden i Vikedal, fikk det ikke til og bilen fusket gjennom hele helgen.
-Du kan godt si at vi skrudde oss helt vekk denne gangen.
Per Gaute Østbø ble nummer fire i løpet og har overtatt ledelsen i Vestlandsmesterskapet.

En plass opp
Rallycross klassene ble vunnet av Jonny Brådli NMK Egersund og Skjalg Lothe KNA Haugaland.
Skjalg Lothe ligger på en 12. plass i NM etter første runde i Kristiansand. I helgen kjørte han den største nasjonalklassen, og fikk med seg seks omganger på Vikedal Motorbane.

vikedal_2_hallvard-finnvik-2.jpg
NMK Vikedal-føraren Hallvard Finnvik kjørte seg en plass opp i forhold til aprilløpet, og ble nummer fire.

-Det er lov å gjøre dette med en supernasjonalbil, når en kjører etter klassen sitt reglement, forklarer han, og legger til at det var nyttig.
-For meg var dette en forberedelse til NM-runden her 19. juni. Jeg fikk kjørt masse og testet dekk og oppsett på tørt føre.

For Hallvard Finnvik var det en plass opp fra april, da han ble nummer fem. Fjerdeplassen er han likevel ikke helt fornøyd meg.
-Andre løpet med bilen, ennå er jeg for ustabil og i finalen fikk jeg det ikke helt til, og det gjør utslag.

Komplette resultater