Massiv støtte etter brutt NM-løp

B_Ward_16_Finnskog
Benjamin Ward var knust etter sin første ordentlige avkjøring i rallybil. Støtten fra rallymiljøet kom imidlertid før gutta fikk parkert rallybilen etter løpet.

For allerede på den første fartsetappen Varaldskogen i Rally Finnskog skulle det gå galt. En liten kilometer før mål kom Benjamin Ward og kartleser Simen Næss Hagen litt for langt ut i snøslapsen utenfor sporet.
Bilen ble nærmest sugd ut av veien og ned en skrent. Et ublidt møte med en Finnskogsfuru sørget for store materielle skader i karosseriet, og kartleser Næss Hagen var ikke mange centimetrene fra å få treet i fanget.

Store skader på Knut
– Nei, nei, nei, nei, var Benjamins første reaksjon da han kunne konstatere at det endte
med brutt løp.
For første gang ble rallybilen Knut også utsatt for større skader. Likevel hadde gutta flaks ved at det ikke ble annet enn karosseriskader på bilen. Hele høyre bakskjerm og tak ble klemt i sammenstøtet, men bakstilling og sikkerhetsbur kom fra smellen uten større skader.
Dermed kunne gutta trille tilbake til Kongsvinger for egen maskin, like hele – men med såret stolthet.

– Dette skulle bare ikke skje. Det gikk mange tanker i hodet mitt om det i hele tatt gikk an å
få reparert Knut igjen, forteller Ward.

Tips førte til donorbil
Men støtten fra rallymiljøet har vært uvurderlig. Allerede da gutta kom tilbake til Kongsvinger, strømmet flere til bilen for å kikke. Av dem som har vært borti slike smeller tidligere, understreket så å si samtlige at dette er mulig å reparere.
Og da gutta senere la ut informasjon på sosiale medier om krasjen, og at de nå etterlyser en donorbil for å hente deler fra, kom tipsene på rekke og rad.

– Måten hele miljøet har respondert på, har vært over all forventning. Vi fikk masse tips og råd, og ikke minst støtteerklæringer og lykkeønskninger. Det betyr utrolig mye, sier Ward.
Flere av tipsene førte også fram til samme donorbil som Ward nå ser ut til å ha fått skaffet seg. Hjelpen han får fra rallyfører og biloppretter Trond Lyseng er også avgjørende for at de kan komme tilbake i rallysporet senere i vår.

– Trond er en fantastisk mann, og fortjener all honnør for at han kan hjelpe oss tilbake. Vi har uansett bestemt oss for at dette må ta den tiden det tar uten at det er noe vi skal stresse med. Vi kommer tilbake når vi har mulighet, men jeg merker uansett at jeg har veldig lyst til å komme meg tilbake i en rallybil igjen, sier Ward.

– Benjamin kommer styrket fra det
Numedalsrally er derfor mer eller mindre utelukket, men han innrømmer at han håper på å
komme tilbake til Hurumsprinten i april.

Kartleser Simen Næss Hagen tenker også at Benjamin på ett eller annet tidspunkt trengte å oppleve en avkjøring, selv om tidspunktene for avkjøring og så store skader alltid kommer ubeleilig.
– Dette må man dessverre igjennom, men jeg er helt sikker på at Benjamin kommer styrket fra dette og blir en bedre rallysjåfør av det. Slike ting må man dessverre regne med, sier kartleser Næss Hagen.