Mats er fortsatt læregutt i divisjon 1

mats-lysen_mai_2010_490.jpgRallycross-talentet Mats Lysen (18) endte på en 12. plass i dagens EM-runde i rallycross i divisjon 1 på engelske Lydden Hill. Fjorårets Europamester i divisjon 1A er fortsatt læregutt i «keiserklassen».

-Jeg var forberedt på at det ikke bare er å komme som europamester i en lavere klasse og rett til seierspallen i divisjon 1. Det er uhyre stor forskjell på bilene i de to klassene og det er langt større og ikke minst tøffere konkurranse. Her må man ha tålmodighet, og ta seg tid til å lære seg masse nytt, sier Mats Lysen.
I dagens tredje EM-runde for sesongen på britiske Lydden Hill endte han på en 2. plass i C-finalen og 12. plass totalt. Det var han godt fornøyd med.

-Det er klart det ikke er i C-finalen jeg ønsker å være, men som sagt så må jeg ha noen løp til å komme inn i alt nytt. Jeg får mange tilbakemeldinger på at både og det ene og det andre ikke stemmer, men jeg tror det er en kombinasjon av mange ting. Man må lære å gå før man kan løpe, og jeg er overbevist om at jeg skal kunne etablere meg i toppen om ikke altfor lang tid, sier en optimistisk Mats Lysen.

På Lydden Hill kjørte han inn til henholdsvis 11. plass, 12. plass og 15. plass i de tre innledende omgangene. Det holdt altså til en plass i C-finalen, der han endte på 2. plass bak rutinerte Jos Kuypers fra Nederland.

Europamesterskapet i divisjon har helt klart tatt seg opp i årets sesong. Det er ikke bare et norsk-svensk oppgjør lenger. I dagens A-finale i England var de seks førerne fra fem forskjellige nasjoner, og en av dem var amerikanske Tanner Foust som endte på 6. plass. Vinner ble regjerende Europamester Sverre Isachsen.
Mats Lysen har nå kjørt inn til henholdsvis 9., 15. og 12. plass i de tre EM-rundene som er kjørt. Hans jevne kjøring gjør at han ligger på en 10. plass sammenlagt i mesterskapet.

Mats Lysen, som er med på elitenivå i Bilsportforbundets talentutviklingsprosjekt, skal kjøre hele EM-serien med sin Ford Fiesta i år. Allerede førstkommende helg er han klar for ny runde i Ungarn.
NRK2 sender fra EM-runden i England i kveld klokken 23.15, mens Viasat Motor sender i kveld klokken 23.00.