Mats Lysen økte EM-ledelsen

m_lysen_fra_1_460.jpgMats Lysen (17) kjørte inn til tredjeplass i dagens EM-runde i rallycross i Frankrike, og økte med det sin ledelse i EM-sammendraget.

For tredje gang på like mange runder i årets EM-serie kunne det nye stjerneskuddet i rallycross klatre opp på seierspallen. Flere av hans argeste konkurrenter havnet bak ham på resultatlisten på den franske banen Circuit des Ducs i Essay. Dermed har Lysen nå ni poengs forsprang til russeren Eduard Leganov i sammendraget.
-Jeg var ikke helt fornøyd med kjøringen denne helgen men jeg er veldig godt fornøyd med at det ble en ny pallplass og at jeg klarte å øke forpranget i EM, sier Lysen som er den eneste som har vært på seierspallen i samtlige tre EM-runder i klassen divisjon 1A så langt i år.
Det startet litt problematisk for skoleelev fra Brandval i Hedmark på den franske banen, som i likhet med de to andre EM-arenaene så langt i år var ny for ham.
-På lørdag slet jeg med understyring, og jeg var helle ikke fornøyd med meg selv. Men vi fikk orden på bilen, og jeg synes også jeg selv var langt mer på høyden i dag.
Det viste også resultatlisten. Mens det ble en heller moderat 13.plass blant de 40 deltagerne i første omgang på lørdag, kjørte Lysen inn til andreplass i andre omgang i dag. I den tredje omgangen ble det 7.plass. Dermed kvalifiserte han seg til femte startspor i finalen. Der kjørte han igjen perfekt, og passerte to konkurrenter slik at det ble tredjeplass i mål.
-Med tanke på at vi har ny bil og at alle de tre banene vi har kjørt på så langt i år har vært nye for meg, så er jeg mer enn fornøyd så langt. Jeg hadde ikke trodd jeg skulle lede mesterskapet etter tre runder. Dette har gått over all forventning, sier 17-åringen.
Det var franske Samuel Peu som vant løpet i en Citroën Saxo. Nærmest fulgte Timur Timerzyanov fra Russland som i likhet med Lysen kjører en Renault Clio. Eduard Leganov, som ligger nærmest Lysen i EM-sammendraget, havnet nede på en 7.plass i dag.

Mats Lysen er med på elitenivå i Bilsportforbundets talentutviklingsprosjekt og kjører i klassen divisjon 1A. Det er en klasse for bilen med forhjulsdrift og motorer inntil 1600 ccm. Det er tillatt med utstrakt trimming og det er noen kraftpakker av biler i denne klassen. Han skal kjøre alle de ti EM-rundene i årets sesong. Neste runde er i Ungarn, 30.-31. mai.

Resultater, 3. EM-runde divisjon 1A, Frankrike
1.Samuel Peu, FRA, Citroën Saxo
2. Timur Timerzyanov, RUS, Renault Clio
3. Mats Lysen, NOR, Renault Clio
4. Eric Guillemette, FRA, Renault Clio
5. Johan Larsson, SWE, Citroën Saxo
6. Zdenek Cermak, Tsjekkia, Renault Clio
EM-stillingen Div. 1A (etter 3 av 10 runder)
1.Mats Lysen, NOR, Renault Clio, 52 poeng
2. Eduard Leganov, RUS, VW Polo, 43
3. Olivier Bossard, FRA, Citroën C2, 39
4. Timur Timerzyanov, RUS, Renault Clio, 39
5. David Johansson, SWE, Peugeot 206, 36
6. Zdenek Cermak, Tsjekkia, Renault Clio, 31
—-
13. Thommy Tesdal,NOR, Opel Corsa, 12
16. Anders B. Hansen, NOR, VW Polo, 7