Mats Lysen avanserte i sammendraget

mats_l_juli_500.jpgMats Lysen (18) avanserte to plasser i sammendraget og ligger nå på 8. plass i rallycrossens divisjon 1 etter helgens EM-runde i Finland.

Unge Mats Lysen fra KNA Solør Motorsport avanserer stadig nærmere toppen av rallycrossens «keiserklasse». Etter å ha tatt EM-tittelen i divisjon 1A som tidenes yngste mester i fjor, kjemper 18-åringen fra Brandval i Kongsvinger nå mot de aller beste rallycrossførerne.

-Jeg er rimelig godt fornøyd med helgens løp. Jeg synes ikke jeg fikk til startene så bra her, og når man ikke kommer bra ut i rallycross så har man rett og slett et dårlig utgangspunkt, sier Lysen som endte på en 5. plass i B-finalen med sin Ford Fiesta. Det ga en 10. plass totalt og sju verdifulle EM-poeng. Lysen har vært jevn i hele sesongen og tatt poeng i samtlige seks runder så langt.
Helgens EM-runde ble som nevnt kjørt i Finland, nærmere best i Kouvola som ligger omlag 15 mil øst for Helsingfors. Det er mange år siden Finland var med på EM-kalenderen, men det er en tidligere stormakt i rallycross vi snakker om. Hvem husker ikke duellene mellom Martin Schanche og Matti Alamäki tilbake på 80- og 90-tallet.

-Jeg synes banen var helt grei. Litt knotete, men det er greit at ikke alle banene er like, mener Mats Lysen.

Lysen kjørte inn til en 15. plass i den første innledende omgangen i Finland. Deretter ble det en sterk 7. plass i andre omgang og 9. plass i den tredje. Han hadde dermed et godt utgangspunkt i B-finalen.
-Jeg var litt uheldig i finalen. Kom litt langt ut i en sving og klarte ikke å holde posisjonen min, sier Ford-føreren.

Det var Liam Doran fra Storbritannia som vant EM-runden i Finland, fulgt av norske Ludvig Hunsbedt og svenske Stig-Olov Walfridsson. Sammenlagt i EM leder Sverre Isachsen foran svenskene Michael Jernberg og Kenneth Hansen.

Mats Lysen, som er med på elitenivå i Bilsportforbundets talentutviklingsprosjekt og en del av forbundets Junior Team Norway. Han skal kjøre hele EM-serien med sin Ford Fiesta i år.

Neste EM-runde kjøres i Belgia 7.-8. august.

NRK1 sender et sammendrag fra løpet klokken 22.45 i kveld, mens Viasat Motor sender mandag klokken 23.00.