Mats Lysen avsluttet EM-sesongen med stil

mats_lysen_cz_1.jpgRallycross-talentet Mats Lysen (18) viste hva som bor i ham da han avsluttet årets EM-sesong i Tsjekkia med å ta femteplass i en bil han aldri tidligere har kjørt.

Kongsvinger-gutten valgte å leie en Renault Clio fra svenske Stig-Olov Walfridsson i årets siste EM-runde. Det viste seg å være et godt valg for unggutten som ble Europamester i divisjon 1A i fjor. Allerede i treningen var han blant de raskeste i «keiserklassen» divisjon 1 på Sosnova-banen i Ceska Lipa.

-Det var utrolig godt å få en slik avslutning på EM-sesongen. Det som var mest gledelig for meg var at jeg kjørte så jevnt fort hele helgen. Men jeg slet litt med å få til perfekte starter. Bilen var litt uvant, sier Mats Lysen. Bortsett fra litt motorfusk i finalen fungerte bilen perfekt. Men også sjåføren fusket litt.
-Jeg har hatt influensa og feber i helgen så det har vært slitsomt, men jeg tror ikke det har hemmet kjøringen, sier Mats Lysen på sin sedvanlige beskjedne måte.

Allerede under tidskvalifiseringen på lørdag ga unge Lysen konkiurrentene noe å tenke på da han kjørte inn til tredje beste tid. I første innledende omgang ble det 4. plass. I andre omgang endte han på en 7. plass, mens det ble tredjeplass i tredje omgang. Dermed sikret han seg fjerde startspor i A-finalen.

-Som nevnt fusket motoren litt i finalen, så jeg klarte ikke å holde fjerdeplassen. Men jeg er kjempefornøyd med femteplass, sier Mats. erfaringen med den lånte Renault Clioen var positive.
-For det første var det et langt bedre moment i motoren enn på min egen Ford Fiesta. Dessuten er bilen bredere og lengre. Summen av dette er at bilen er langt mer rolig å kjøre.

Det var Sverre Isachsen som vant EM-runden i Tsjekkia, og han var klar Europamester allerede før finaleløpet.

Mats Lysens neste løp nå blir jubileumsløpet på Lyngås 2. oktober. Da skal NMK Drammen markere at det er 30 år siden at rallycrossen kom til Norge og Lyngås.

NRK1 sender et sammendrag fra løpet klokken 00.20 i kveld, mens Viasat Motor sender mandag klokken 22.00.

Resultater, 10. EM-runde divisjon 1, Tsjekkia
1. Sverre Isachsen, N, Ford Focus
2. Frode Holte, N, Volvo C30
3. Kenneth Hansen, S, Citroën C4
4. Michael Jernberg, S, Skoda Fabia
5. Mats Lysen, N, Renault Clio
6. Liam Doran, GB, Citroën C4
9. Ludvig Hunsbedt, N, Ford
14. Morten Bermingrud, N, Citroën
Sluttstilling EM Div. 1
1. Sverre Isachsen, NOR, 141
2. Kenneth Hansen, SWE, 124
3. Liam Doran, GB, 121
4. Michael Jernberg, SWE, 121
5. Stig-Olov Walfridsson, SWE, 91
6. Andreas Eriksson, SWE, 72
7. Frode Holte, NOR, 69
8. Ludvig Hunsbedt, NOR, 64
9. Mats Lysen, NOR, 64
10. Jos Kuypers, NL, 59