Mats Lysen på pallen igjen

mats_lysen_ungarn_3_460.jpgMats Lysen (17) tok sin fjerde pallplassering på like mange forsøk, og økte igjen sin EM-ledelse etter å ha tatt andreplass i dagens EM-runde i rallycross i Ungarn.

Ingen andre enn den 17 år gamle skoleeleven fra Brandval og KNA Solør Motorsport har vært på pallen i samtlige fire EM-runder i divisjon 1A i år. Med sin Renault Clio har Lysen nå skaffet seg 10 poengs forsprang til Olivier Bossard som vant dagens løp i Ungarn. Franskmannen ledet finalen fra start til mål, men Mats Lysen viste sine egenskaper, og ingen skulle tro det var en 17-åring som lå og presset Bossard gjennom hele finalen.

-Jeg tenkte mer på å sikre andreplassen enn å ta noen unødige sjanser. Jeg lå hele tiden rett bak ham, men gjorde ikke noen seriøse forsøk på forbikjøring. Men alle kan gjøre en feil, så hadde han gjort det ville jeg vært der, sier Lysen som hadde en problemfri helg på den ungarske banen som var ny for hans vedkommende.

-Jeg hadde bra fart hele helgen. Bilen går perfekt, og vi hadde ingen problemer. Jeg er fortsatt uerfaren i dette gamet så jeg har mye å lære ennå. Alle banene vi har kjørt på så langt har vært nye for meg. Det er først når vi kommer til Sverige om fem uker at jeg kommer til en kjent bane.

Mats Lysen startet dagens finale på Nyirád Motorsport Centrum fra andre startspor. Han startet helgen med å vinne første innledende omgang. Deretter ble det 6. og 2. plass i de to neste. Det ga nest beste startspor, ved siden av franske Olivier Bossard i en Citroën C2. Bossard ble for øvrig den fjerde vinneren på like mange runder i den svært jevne EM-klassen.

-Det er uhyre jevnt, så selv om vi har kjørt fire av ti løp nå så er det ingenting som er avgjort. Det gjelder å være med helt i teten i alle løpene, slår Mats Lysen fast.

Mats Lysen har en seier, to andreplasser og en tredjeplass på de fire første rundene i sin første fulle EM-sesong noensinne. Han topper sammenlagt med 69 poeng. Olivier Bossard som klatret fra andre- til tredjeplass har 59. På en tredjeplass følger russeren Eduard Leganov med 56 poeng.

Mats Lysen er med på elitenivå i Bilsportforbundets talentutviklingsprosjekt og kjører i klassen divisjon 1A. Det er en klasse for bilen med forhjulsdrift og motorer inntil 1600 ccm. Det er tillatt med utstrakt trimming og det er noen kraftpakker av biler i denne klassen. Han skal kjøre alle de ti EM-rundene i årets sesong.

Allerede om en uke kjøres neste runde, i Østerrike, og Mats ser allerede frem til nytt løp.

-Hele teamet blir værende her noen dager før vi setter kursen mot Østerrike. Heldigvis er bilen like hel, så det blir bare vedlikehold på den. Jeg skal også sørge for å få trent en del, slik at jeg også vedlikeholder min egen form, avslutter Mats Lysen.

Resultater, 4. EM-runde divisjon 1A, Ungarn
1.Olivier Bossard, FRA, Citroën C2
2. Mats Lysen, NOR, Renault Clio
3. Timur Timerzyanov, RUS, Renault Clio
4. Eduard Leganov, RUS, VW Polo
5. Johan Larsson, SWE, Citroën Saxo
6. Zdenek Cermak, CZ, Renault Clio
EM-stillingen Div. 1A (etter 4 av 10 runder)
1.Mats Lysen, NOR, Renault Clio, 69 poeng
2. Olivier Bossard, FRA, Citroën C2, 59
3. Eduard Leganov, RUS, VW Polo, 56
4. Timur Timerzyanov, RUS, Renault Clio, 54
5. David Johansson, SWE, Peugeot 206, 45
6. Johan Larsson, SWE, Citroën Saxo, 42