Mats Lysen vant i Belgia

mats_belgia_09_02_460.jpg17 år gamle Mats Lysen styrer stødig mot årets EM-tittel i rallycross. I dag vant han i belgiske Maasmechelen. Det var Lysens andre seier for sesongen, og han har nå hele 19 poengs ledelse når tre runder gjenstår.

-Jeg forsøker ikke å fokusere for mye på EM, men tar heller løp for løp. Men det er klart jeg må innrømme at det ser bra ut nå, selv om jeg også vet at vi har tre knallharde løp igjen, sier skoleeleven fra Brandval i Hedmark. Han vil bli tidenes yngste europamester i rallycross dersom han vil stå på toppen av pallen etter avslutningen i Tsjekkia 13. september. Det kan skje i hans aller første EM-sesong, der planen opprinnelig var å lære, og skaffe seg erfaring. Ikke rart det snakkes om et talent utenom det vanlige når ekspertene diskuterer unge Lysen.

I helgens løp i Maasmechelen, som samlet 17 000 tilskuere, hadde Mats Lysen nest beste startspor i A-finalen i divisjon 1A. Men han hadde forrykende starter i hele helgen, og svenske David Johansson hadde ikke mulighet til å forsvare sin posisjon da Mats skjøt av gårde i sin Renault Clio i finalen.

-Jeg er veldig godt fornøyd med startene mine nå. De sitter som de skal, og jeg var raskest ut i alle mine heat denne helgen, sier Mats som snart fikk en behagelig luke til sine konkurrenter i finalen.

-Jeg hadde litt flaks, for Johansson fikk trøbbel med bilen, og dermed hadde jeg raskt en luke på 3-4 sekunder.
Men det var ikke det Mats Lysen var heldig med. Et par av hans hardeste konkurrenter i EM-sammendraget hadde ingen god dag. Eduard Leganov, som ligger på andreplass, endte på en 4. plass i dag. Timur Timerzyanov, som var på andreplass foran dagens løp, klarte ikke å kvalifisere seg til bedre enn en plass i B-finalen, og der ble han i tillegg utelukket.
Mats Lysen er med på elitenivå i Bilsportforbundets talentutviklingsprosjekt og kjører i klassen divisjon 1A. Det er en klasse for bilen med forhjulsdrift og motorer inntil 1600 ccm. Det er tillatt med utstrakt trimming og det er noen kraftpakker av biler i denne klassen. Han skal kjøre alle de ti EM-rundene i årets sesong.

Neste EM-runde kjøres på Estering i Tyskland, 15.-16. august.