Måtte bryte etter uhell

moller_14apr.jpgOljesøl på banen gjorde at Møller Bil Motorsport måtte bryte årets første løp på Nürburgring.
– Jeg kom ned mot svingen som heter Breidscheid, og plutselig slapp det bak. Det virket som det var olje i banen, og etter å ha snakket med konkurrenter fikk jeg bekreftet at det var oljesøl nettopp der. Dessverre hadde jeg ingen sjanse til å få rettet opp bilen, forklarer Håkon Schjærin.

Møller Bil Motorsports Audi TT gikk rett i autovernet, og skadene var så store at bilen ikke var kjørbar etterpå. Dermed fikk ikke Kenneth Østvold og Atle Gulbrandsen kjørt noe av dagens løp i det tyske langdistansemesterskapet VLN.
– Det er selvfølgelig veldig kjedelig når noe slikt skjer, men oljesøl i banen kan man ikke forutse. Håkon er en av de tryggeste sjåførene på Nürburgring, så når han snurrer, vet vi at det må ha vært olje i banen eller noe annet uforutsigbart. Neste gang kan noen av oss andre være uheldig, så vi vinner som et team og taper som et team. Vi får heller ta med oss det positive som at vi hang veldig bra med før uhellet var ute, sier Atle Gulbrandsen.

Det norske racingteamet startet helgen med en svært oppløftende trening fredag, og alt lå til rette for en sterk kvalifisering lørdag morgen. Men da de gikk ut for å sette de beste rundetidene begynte det å regne, slik at det ble sjuende startposisjon til slutt.
Håkon Schjærin hadde imidlertid en god start, og var raskt oppe på fjerdeplass. Bilen fungerte perfekt, og Schjærin nærmet seg bilen på tredjeplass da uhellet skjedde.

Av praktiske årsaker er de fire neste løpene til Møller Bil Motorsport også de fire siste i årets mesterskap, så det vil si at det neste løpet ikke er før den 4. august.

Resultater på www.vln.de