Måtte bryte siste løp i jubelsesongen

Rally Great Britain (Wales) 2014
Selv om Andreas Mikkelsen måtte bryte sesongens siste VM-runde, rakk likevel årets bronsevinner i VM å bevise at han definitivt har etablert seg i rallytoppen.

Med VM-bronse sikret før den avsluttende VM-runden i Wales, kunne Andreas Mikkelsen og kartleser Ola Fløene senke skuldrene og slippe seg mer løs under de svært vanskelige forholdene i de walisiske skoger. Den norske VW Motorsport-duoen åpnet løpet med nest beste tid på åpningsetappen fredag morgen, men dessverre måtte de bryte etter SS2 på grunn av skader på bilen. Skadene ble reparert slik at de kunne starte lørdag, men med et tidstillegg på over en halvtime var de uten mulighet til å kunne kjøre om et godt sammenlagtresultat. Det forhindret likevel ikke Andreas Mikkelsen fra å vise at han blir en utfordrer i kampen om VM-tittelen i 2015. Lørdag ble hans beste dag i en WRC-bil noensinne, og da lørdagens ni fartsetapper var over, viste fasiten at Andreas hadde vunnet fem etapper og var nest raskest på de fire øvrige etappene.

– Fryktelig irriterende at vi var av veien og skadet bilen på fredag, for lørdagens etapper var helt fantastiske. Fem etappeseire og fire andreplasser er jeg selvsagt strålende fornøyd med. Utrolig nok hadde vi problemer med kommunikasjonen i bilen og det var vanskelig å høre hverandre. Likevel gikk det så bra. Etter nedturen fredag, var det utrolig moro å få en slik opplevelse, sier Andreas, som måtte bryte løpet søndag.

Også teamsjef Jost Capito dro frem superlativene etter den fenomenale kjøringen lørdag.

– Etter at Andreas måtte bryte fredag, slo han knallhardt tilbake. Han noterte etappetider som var helt utrolige, sier Capito.

Selv om det ikke gikk som Andreas hadde håpet i sesongens siste VM-runde, har årets rally-VM likevel vært en svært god opplevelse. Sesongen skulle først og fremst være en sesong hvor han skulle lære seg å kjenne løpene enda bedre, og være med å kjempe om pallplasser i enkelte løp. Når sesongen summeres opp, viser den at Andreas Mikkelsen har vært på pallen i fem av de totalt 13 VM-rundene, noe som også holdt til VM-bronse med god margin. Han er dermed den andre norske rallyføreren gjennom historien som har tatt VM-medalje.

– VM-medaljen setter jeg høyt. Jeg har hatt en meget fin progresjon gjennom sesongen, hvor fire av de fem pallplassene har kommet i siste halvdel av sesongen. Dette har selvsagt gitt meg en solid porsjon selvtillit foran 2015-sesongen, sier Oslo-gutten, som er klar for en ny sesong for Volkswagen Motorsport – sesongens suverent beste rallyteam. Med Sebastian Ogier som verdensmester, Jari-Matti Latvala på andreplass og Andreas Mikkelsen på tredjeplass, gjorde VW Motorsport rent bord.