Mads Østberg jublet i Wales

m_ostberg_pallen_wales.jpgMads Østberg jublet høyt da han kjørte inn til en andreplass totalt etter en tøff helg under Wales Rally GB, og han kunne dermed for andre gang i karrieren klatre på pallen i en VM-runde. Henning Solberg avsluttet sesongen med tredjeplass.

Med karrierens beste resultat på grus fullførte Mads Østberg og kartleser Jonas Andersson på en sterk andreplass bak Ford-kollegaen Jari-Matti Latvala. Før finalerunden av Verdensmesterskapet i rally var Mads raskest på Shakedown, og det skulle det vise seg at han klatret høyt opp på resultatlisten.

– Det var kjempe morsomt, og jeg er utrolig glad. Det har vært et bra løp for oss, og vi la grunnlaget allerede på fredag da vi klatret opp til tredje. Etter at Petter (Solberg) ble borte, så har vi fokusert på å få bilen til mål, og det synes jeg vi har gjort på en bra måte. Jeg er utrolig fornøyd med hvordan det har blitt og kjempe glad for å stå på pallen sammen med Henning ikke minst og Jari-Matti, sier en glad Mads Østberg søndag ettermiddag.

pallen_wales.jpg

Resultatet ble noe spesielt da Henning Solberg fullførte på en tredjeplass og det ble to nordmenn på pallen i årets siste og 13. VM-runde. Det har aldri skjedd tidligere. Selv med nedsatt motoreffekt på Mads sin Ford Fiesta RS WRC under dagens seks fartsetapper etter motorproblemer i går, endte 24-åringen 3 minutter og 42.9 sekunder bak Latvala totalt i løpet.

Tidligere i dag ledet Sebastien Loeb rallyet, men han måtte bryte da han krasjet med en bil som kom i motsatt kjøreretning under en transportetappe. Han ble Verdensmester for åttende gang, da ingen kunne true hans poengsum.

m_ostberg_gb_11.jpg

– Det var ren uflaks, og ikke noe annet. Han hadde ikke sjans til å gjøre noen ting, selv om han prøvde å kjøre i grøfta, så gjorde den andre bilen det også på samme side. Alt kan skje i den sporten vi driver med, men det er enda verre når det skjer utenfor etappene, sier Østberg.

Wales Rally GB startet torsdag ettermiddag i byen Llandudno, helt nord i Wales. På fredag gikk prøvene nord for Builth Wells der service parken lå, mens på lørdag og søndag gikk prøvene sør for Builth Wells. Tilsammen har duoen kjørt 358,59 km fordelt på 23 fartsetapper.

Mads Østberg ble nummer seks totalt i Verdensmesterskapet i rally 2011, og kunne si seg fornøyd etter et lærerikt år. Ford-føreren har kun vært på pallen en gang tidligere i VM sammenheng, og det var under Rally Sweden tidligere i år da han fullførte som nummer to i snøløpet.

– Det er den beste VM-sesongen jeg har hatt noen gang, og mer enn jeg turte og håpe på før vi startet sesongen. Det er helt klart et stort steg i riktig retning, og det er utrolig deilig å avslutte på samme måte som vi startet, sier Mads Østberg.

Topp 10 i Wales Rally GB:
1. J. LATVALA 0.0
2. M. ØSTBERG +3:42.9
3. H. SOLBERG +7:05.1
4. K. MEEKE +7:12.3
5. M. WILSON +8:57.3
6. O. TÄNAK +9:27.1
7. E. NOVIKOV +9:47.7
8. D. KUIPERS +10:12.7
9. K. BLOCK +16:01.2
10. A. ARAÚJO +17:01.6

Verdensmesterskapet 2011:
1. S. LOEB 222
2. M. HIRVONEN 214
3. S. OGIER193
4. J. LATVALA 146
5. P. SOLBERG 110
6. M. OSTBERG 70
7. D. SORDO 57
8. M. WILSON 53
9. H. SOLBERG 44
10. K. RAIKKONEN 34