Med medalje i sikte

O_C_Veiby_15_Holjes
Briste eller bære. Det er utgangspunktet for Ole Christian Veiby når han reiser til Italia for å kjøre årets siste EM-runde i rallycross. 19-åringen ligger bare sju poeng bak tredjeplassen, og har en EM-medalje i sikte.

– Jeg kjører for å sikre meg bronse i EM. I helgen er det ikke noe annet som gjelder. Det kommer til å bli en durabelig fight om tredjeplassen i sammendraget, og jeg har tenkt til å selge meg dyrt, sier Ole Christian Veiby, som kjører en Volkswagen Polo RX Supercar, med rundt 600 hestekrefter, for Volkswagen Team Sweden.

Etter at han måtte bryte med motorhavari under EM-runden i Norge, fryktet Ole at han var hektet av i medaljekampen to EM-runder før slutt. Men nordmannen slo voldsomt tilbake da rallycrossirkuset var i Barcelona, og han vant like godt sesongens nest siste EM-runde – og med det meldte han seg på i medaljekampen.

– Jeg var litt i ingenmannsland etter runden i Norge, og var helt avhengig av et godt resultat i Spania, sier han.

Før finalerunden i Italia, ligger Ole på fjerdeplass. Finnen Joni-Pekka Rajala ligger på tredjeplass, med sju poengs margin til den jagende unggutten fra Kongsvinger.

– Sju poeng er absolutt overkommelig å hente inn. Seieren i Spania har gitt meg ekstra selvtillit og styrket meg i troen på at det er mulig å hente hjem medalje. Seieren ga meg en boost, som jeg gjerne vil oppleve igjen. Selv om det viktigste ikke er å vinne denne gangen, men å slå finnen, sier han.

Ole forteller at det er vanskelig å legge en konkret taktikk, bortsett fra å kjøre så fort han kan.

– I rallycross skjer ting så fort, og det skjer også så mye i løpet av en konkurranse, så vi får ta ting litt som de kommer. Men jeg vet at jeg er god nok til å ta bronse, og da handler det i grunnen om å stole på seg selv og kline til. Jeg er nødt til å ta litt større sjanser enn hva jeg vanligvis gjør, men samtidig kan jeg ikke miste hodet. Jeg satser på å ta med meg bra med poeng etter innledende omganger, og klemme til i semifinalen og finalen, forteller han optimistisk.

 

EM-sammenlagt etter 4 av 5 løp:

  1. Tommy RUSTAD, Volkswagen Polo, Norge, 105 poeng
  2. Jérôme GROSSET-JANIN, Peugeot 208, Frankrike, 99
  3. Joni-Pekka RAJALA, Saab 93, Finland, 74
  4. Ole-Christian VEIBY, Volkswagen Polo, Norge, 67
  5. Jean-Baptiste DUBOURG, Citroën C4, Frankrike, 53
  6. Frode HOLTE, Hyundai i20, Norge, 45
  7. Fabien PAILLER, Peugeot 208, Frankrike, 43
  8. Oliver O’DONOVAN, Ford Fiesta, Irland, 39
  9. Jonathan PAILLER, Peugeot 208, Frankrike, 38
  10. Peter HEDSTRÖM, Ford Fiesta, Sverige 27

 

 

Følg løpet på TV

Viasat Motorsport, søndag kl 14.00 (live)