Medaljemulighet for Herbjørn Haug

H_Haug_13
Førstkommende helg arrangeres årets NM-finale i Rallycross i Grenland i Skien. Herbjørn Haug er blant sjåførene som skal kjempe om NM-medalje i supernasjonal klasse 3. I år er han til og med oppe og snuser på den gjeveste medaljen av de alle.

 

Foran årets NM-finale er ingen av medaljeplassene avgjort i supernasjonal klasse 3. Dette er blant de hardeste og jevneste klassene i norsk rallycross. Det har vært tre forskjellige seierherrer i de fire foregående NM-løpene. Hele 25 sjåfører har tatt NM-poeng og minst 10 sjåfører kan til enhver tid være med å kjempe om topplasseringene.

 

Årets NM-finale arrangeres på den relativt nyetablerte banen på Grenland. Herbjørn Haug har ikke hatt marginene på sin side på denne banen tidligere, men er fast bestemt på å snu denne trenden til helga. – Vi har gjort alt som står i vår makt for at bilen skal være i tipp-topp stand foran årets NM-finale. Denne gangen overlates ikke noe til tilfeldighetene. Bilen har aldri fungert bedre på banen og vi har funnet ut utrolig mye denne sesongen, kommenterer en fokusert Haug dagen før avreise til Grenland.

 

Haug ligger på andreplass i NM-sammendraget etter fire NM-runder, bare 7 poeng bak NM-leder, og regjerende norgesmester, Stian Haugan. Bakover er det 11 poeng til Rune Engesvold på tredjeplass og 14 poeng til Ola Frøshaug på fjerdeplass.

 

Haug har kjørt pallplass i fire av de fem siste løpene i sesongen og har selvtilliten på plass foran NM-finalen. – Vi har absolutt god flyt om dagen, og skal gjøre alt vi kan for å sikre oss en NM-medalje etter fem år med medaljetørke. Men, vi vet det blir tøft. Her må fokus holdes, og gassen må i bunnen helt til målflagget svaier i a-finalen. Jeg har kjørt for mange billøp til å ta noe for gitt, og med så sterke konkurrenter rundt meg i NM-sammendraget, vet jeg at det blir en hard kamp gjennom hele helgen, avslutter en medaljesugen Haug.