Medaljevinnere kåret i NM Rallycross

En hektisk NM-sesong i Rallycross ble avsluttet på Momarken 3.-4. oktober. Bare en måned etter første runde var tredje og siste runde kjørt med 90 deltagere. Lørdag var det Rallycross junior, klasse 1 og klasse 4 som skulle avgjøres, og klasse 2, 4 og 5 kjørte søndag.

I NM-klassen for de minste motorene, inntil 1600 ccm, ledet Espen Isaksætre fra KNA Solør Motorsport før dette løpet og den ledelsen gav han ikke fra seg. Han var best etter innledende omganger og ble nummer 2 på løpet etter Ole Henry Steinsholt fra NMK Grenland. Dette var første seieren til Steinsholt i klasse 1 som dermed ble nummer 3 sammenlagt i NM. Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus hadde ikke flyt denne dagen og endte til slutt på 5. plass i løpet og en sølvmedalje sammenlagt.

I Norgescupen for Rallycross junior var det spenning hele dagen og flere som kjempet om medaljene. Det var til slutt Kristoffer Kalfoss, KNA Solør Motorsport, Andrine Rafoss, NMK Konsmo og Sindre Madsen Moe, NMK Trøgstad, det skulle stå mellom. De var i toppen etter innledende omganger og i prinsippet ble det sånn at det som kom først i mål ville vinne cupen. Andrine pådro seg et brudd i hånden etter forrige NM-runde og måtte kjøre løpet med gips. Dette ble ikke godt i løpet av en dag med mye kjøring. Hun endte til slutt på 5. plass i løpet og ble nummer 2 i Norgescupen. Men det var Roar Presthus som kjørte best og vant finalen, han vant dermed sitt andre løp på rad. Sindre Madsen Moe kjørte inn til 2. plass i løpet og ble dermed vinner av Norgescupen. Kristoffer Kalfoss fikk problemer allerede i starten på finalen og endte på 6. plass i finalen og 3. plass i norgescupen.

Den siste klassen som kjørte lørdag var klassen for de største motorene, over 2400 ccm, har Jonas Dalseth Jacobsen, NMK Harstad, vært suveren i sin nye bil for sesongen. Det var han også på Momarken og klar vinner av gullmedaljen. Mer spenning var det om 2. og 3. plassen som stod mellom Bjørn Terje Heggeli fra NMK Alta og Kim Åvar Meland, NMK Konsmo. Med sin spektakulære kjøring sikret Meland sølvmedaljen og Heggeli endte opp med bronsemedalje. Det var også denne rekkefølgen på de tre beste i løpet på Momarken.

Søndag var det lovet til dels regn og førerne forberedte seg på dekktaktikk. Det ble heldigvis ikke så mye som fryktet, men det var våt bane hele dagen.

I klassen for biler inntil 2000 ccm var 13 førere til start. Men tre av disse var 1600 ccm biler som hadde meldt seg på i en klasse høyere for å få kjøre litt mer billøp før sesongen var over. Og disse satte absolutt sitt preg på løpet. Per Magne Svardal fra NMK Konsmo og Ole Henry Steinsholt fra NMK Grenland ble nemlig nummer 1 og 2 i selve løpet. Men i NM-sammenheng var det helt andre personer det skulle dreie seg om. Emil Sivesind fra NMK Krabyskogen og Sivert Svardal fra NMK Konsmo kjempet tett hele dagen om gullmedaljen i klassen. Sivesind ledet løpet i 2 runder, men fikk problemer med bilen og stoppet. Dermed var det duket for Svardal som kjørte inn til andreplass. Men på etterkontroll etter løpet viste det seg at bilen ikke var i henhold til reglement og Svardal bli diskvalifisert. Dermed vant allikevel Sivesind gull. Christian Hobæk fra NMK Larvik vant sølvmedalje og Svardal bronsemedalje.

Østfold mot Trøndelag har vært litt historien i klassen for biler inntil 2400 ccm, da med Andreas Aarhaug fra NMK Støren mot Jørgen Syversen fra NMK Aremark og brødrene Simen og Sander Engsvik fra NMK Trøgstad. På løpet ble det fortsatt Østfold mot Trøndelag, men det var ikke Aarhaug som var beste trønder til slutt. Steffen Raastad fra NMK Melhus kvalifiserte seg sammen med Simen Engsvik via B-finale til A-finalen. Og Restad kjørte seg opp til 2. plass i løpet. Det var ikke noe å gjøre med Fredrik Syversen i A-finalen, han kjørte best og ble dermed også NM-vinner. Simen Engsvik ble best av brødrene i løpet med sin tredjeplass, men det var Sander Engsvik som ble best i sammendraget og vant sølvmedalje. Andreas Aarhaug kjempet hardt hele dagen og endte opp på 3. plass og bronse i NM.

Supercar-klassen hadde 6 deltagere til start, hvorav 2 svenske som ikke kunne ta NM poeng. Kjetil Larsen fra Froland Motorsport ledet klassen foran David Nordgård fra NMK Grenland. På det våte føret hadde begge de to førerne sine utfordringer denne dagen, men i finalen var Nordgård foran Larsen i mål. Likevel var det Larsen som ble best i NM-sammendraget av de to. Bronsemedalje gikk til Stein Egil Jenssen fra NMK Tønsberg.

Marius Bermingrud skulle i en normal sesong ha kjørt EM i Super1600 denne sesongen, men på grunn av situasjonen i verden har han i stedet søkt andre erfaringer og utfordringer. Og det grommeste var kanskje når han fikk låne en Supercar av sin onkel, Morten Bermingrud til løpet på Momarken. Han imponerte, hadde god progresjon og endte til slutt opp på fjerdeplass i løpet. Det var svenske Peter Hedstrøm som vant løpet.