Medier fra 15 land til NAF World RX of Norway

Laanke_16_06_1
Nærmere hundre mediefolk fra 15 land kommer til Lånkebanen for å følge NAF World RX of Norway 10.-12. juni.

 

– Vi visste at interessen fra internasjonale medier er stor, men at journalister og fotografer fra hele 15 land kommer til Lånkebanen understreker bare hvor viktig rallycross er blitt i internasjonal motorsport, sier Frank Skaufel, som er pressesjef for NAF World RX of Norway.

 

At Sébastien Loeb og Ken Block deltar betyr mye. Bare fra Frankrike kommer det fem journalister og fotografer.

 

Livesendinger fra NRK

 

En rekke av de utenlandske mediefolkene formidler bilder og tekst til flere mediebedrifter, slik at svært mange vil lese artikler på nett og papir fra fartsfesten på Lånkebanen både før, under og etter VM-runden.

 

– En av utfordringene arrangørene har lokalt, er å formidle hvor stort et VM på hjemmebane er. Nå er VM i rallycross er i ferd med å slå gjennom nasjonalt. NRK sender live fra alle VM-runder, og bidrar til å rette et berettiget og viktig fokus i Norge på motorsportsgrenen som vokser raskest internasjonalt. I Sverige har SVT kjøpt rettighetene, sier pressesjefen.

 

Flest fra Norge

 

Det er flere utenlandske enn norske journalister og fotografer til stede under NAF World RX of Norway, men Norge er naturlig nok enkeltnasjonen med flest akkrediterte.

 

Så å si hele Europa deltar med mediefolk, i tillegg til representanter fra USA og Tyrkia.

 

– Blant annet vil journalister og fotografer fra England, Tyskland, Belgia, Polen, Tsjekkia, Hellas og Østerrike være til stede i Stjørdal 10.-12. juni, sier Skaufel.

 

Hektiske dager

 

I år har arrangørene utvidet pressesenteret med seks meter, og det kan komme godt med når invasjonen av pressefolk starter torsdag 9. juni.

 

– Heldigvis har vi mange dyktige frivillige som stiller opp i pressesenteret og legger ned en kjempejobb. Mange har vært med i flere år, og synes det er moro å jobbe med nasjonale og internasjonale mediefolk. Dessuten er tilbakemeldingene fra våre gjester stort sett positive, og det hjelper på i de hektiske dagene det hele står på, sier Skaufel.