Mer Ginetta-kjøring for Schjerpen

A_Schjerpen 14 sept
22 år gamle Aleksander Schjerpen får mer kjøring med Ginetta i England.

I årets sesong kjører Aleksander i British GT i England for den engelske sportsbil-produsenten Ginetta. Aleksander er eneste fører fra Norge i en av de tøffeste GT seriene i Europa.

Aleksander har hatt en utrolig debutsesong utenlands og ligger på en sterk 4.plass totalt før siste løp i mesterskapet.

Dette har ført til at Ginetta nå vil ha med nordmannen i de to siste løpene i SuperCup. SuperCup-serien er et touringcar mesterskap, som kjøres sammen med British Touring Car Campionship (BTCC). Foruten om British GT er BTCC den største motorsport serien i England. Aleksander skal forsvare de norske fargene i denne serien når han er ferdig i British GT for sesongen.

-Det er utrolig gøy at vi blir lagt merke til, og at vi kan få til de sterke resultatene i British GT, sier Aleksander.

-Nå har jeg kjørt en hel sesong i British GT mot Europas beste GT førere, nå skal jeg få prøve meg mot noen av Englands beste touringcar førere.

-En annen type racing

BTCC og SuperCup er sprint race, og går over korte distanser. British GT har løp som varer i mellom 1-3 timer. Dette blir en ny opplevelse for Elverumsgutten.

-Stolt av å komme fra Norge

Det er ikke mange som klarer å komme seg ut av Norge og gjøre suksess i motorsport, Aleksander er stolt av å komme fra Norge og bilen han har kjørt i år har hatt de norske fargene på bilen, for å vise hvor han kommer ifra.

-Fokus på neste sesong

Selv om sesongen er langt fra over, er mye av fokuset nå rettet mot 2015. Aleksander sier han nå har et sterkt støtte apparat rundt seg som hjelper til med satsningen. «Det er utrolig viktig å ha de riktige personene rundt seg i denne sporten, med støtteapparatet jeg har nå kan vi nå langt!»

Aleksander har som mål å bli første nordmann til å vinne Le Mans.