Mer rally-VM i Norge

img_6495_500.jpgI går hadde FIAs World Motorsport Council planer om å offentliggjøre terminlisten for rally-VM neste år. Slik ble det ikke. Men Sverige vil være med, i et utvidet samarbeid med Norge.

-Vi har forhåndsinformasjon på at vi er med på terminlisten for 2012. Datoen er 9.-12. februar, som er helgen vi selv ønsket. Vi kommer også med stor sikkerhet til å utvikle samarbeidet med Norge og flere av fartsetappene vil bli kjørt i grenseområdet mot Norge, sier Bertil Klarin som er daglig leder i Svenska Rallyt AB.

På mandag denne uken var Klarin i Oslo og hadde møte med NBFs generalsekretær Arild Antonsen, og de to er godt i gang med å legge en strategi for hvordan et samarbeid kan bli neste år.

-Vi er i gang, men det er ikke så mye konkret ennå. Vi har mest snakket om hvordan vi skal arbeide med saken fremover, sier Arild Antonsen. Han ser ikke bort fra at det kan stå Sweden/Norway på terminlisten som nå er lovet i slutten av mars.

I år var en av fartsetappene i Rally Sweden en sving innom Norge og Finnskogen. Neste år kan det altså bli mer. Dette er en løsning som er sterk ønsket av FIAs president Jean Todt. Det ga han klart uttrykk for da han var på Norgesbesøk i midten av februar.