Mestermøte i supernasjonal på Lyngås

morstad-6.jpgDet ligger mye prestisje i potten og det blir både mestermøte og revansjeoppgjør på en gang når førerne i supernasjonal-klassen skal gjøre opp på Lyngås på lørdag. Samtlige medaljevinnere i NM både i rallycross og bakkeløp stiller til start.

Det kommer garantert til å bli satset friskt når førerne i supernasjonal over 2000 ccm skal gjøre opp om de beste plassene og pengepremiene under NMK Drammens jubileumsløp på lørdag. Alle medaljevinnerne fra NM både i rallycross og bakkeløp stiller til start, og da bør publikum få svar på hvem som er klassens absolutt beste.
Terje Morstad fra NMK Gardermoen må finne seg i å ha favorittstempel. Han tok NM-gull i rallycross med sin BMW M3 i år. Men han utfordres av gullvinneren i NM i bakkeløp, hjemmefavoritt Olav Fredriksen fra KNA Eiker. Med sin Ford Focus har han ikke kjørt NM i rallycross i år, men nå stiller han for å måle krefter mot klassens andre mester.

Stian Haugan fra KNA Telemark tok sølv både i rallycross og bakkeløp i år. I fjor tok han gull i begge grener. Han er uten tvil revansjesugen når han setter seg bak rattet på sin Citroën Xsara på Lyngås på lørdag.
Runge Engesvoll fra NMK Gardermoen tok bronse i rallycross-NM og er på plass med sin Volvo S40. Bronsevinner i NM i bakkeløp, Tom Einar Aaserud fra NMK Hadeland er også på plass med sin Volvo.
Som om ikke dette er nok utfordres de fem norske favorittene av svenske Urban Bergström som tok 5. plass i det svenske rallycrossmesterskapet for supernasjonal i år med sin Volvo V40.

Oppgjørene i supernasjonal vil uten tvil bli like publikumsvennlige som i gromklassen divisjon 1 på Lyngås, der NMK Drammen markerer både at klubben har 90-årsjubileum i år, og at det er 30 år siden den første EM-runden i rallycross ble kjørt i Norge og på Lyngås. 25 ganger var hele EM-eliten samlet i sandtaket i Lier. 2004 var siste året med EM-runde. I storhetstiden på midten av 80-tallet samlet løpet 20 000 tilskuere og arrangementet ble betegnet som bilsportens Holmenkolldag.

På lørdag bør det bli en ny publikumssuksess. NMK Drammen har lagt nytt banedekke og publikumsplassene er bedre enn noen gang. Billetter kan kjøpes på Billettservice.no. Løpet starter klokken 11.00 på lørdag.