Midt-Norge gjør seg klar for ny rallycrossfest


Bilsportklubbene i Midt-Norge gjør klar for ny VM-fest på Lånkebanen på Hell. 9.-11. juni neste år kommer igjen hele verdenseliten til løpet som regner som et av de aller baste i rallycross-VM.

 

«Rallycross in Hell» har blitt et svært godt innarbeidet begrep i internasjonal rallycross, og festen som klubbene i Midt-Norge er vertskap for ble i 2015 kåret til den beste av alle i VM-serien. I år måtte trønderne se seg slått av Latvia, men neste år loves det revansje. Andreas Bakkerud og Petter Solberg gleder seg allerede til VM-fest på hjemmebane.

Den norske VM-runden er et samarbeid mellom en rekke motorklubber i Midt-Norge og frivillighet og dugnad er nøkkelen til suksess. Nå er de sentrale drivkreftene på plass og i full gang med forberedelser til neste år. Leder for det hele er Barbro Kristoffersen.

-Hovedkomiteen er godt i gang med planleggingen og med å få på plass flere nøkkelpersoner. Og ikke minst er vi i gang med billettsalget, kan Barbro Kristoffersen fortelle. Hun er ny som leder, men har vært en del av rallycross-arrangementene på Lånkebanen i en årrekke. Hun har også god erfaring fra store arrangement, sist som prosjektleder med ansvar for blant annet 70 tolker under ungdoms-OL på Lillehammer.

Bakkerud-suksess


I fjor ble det en enorm suksess for bergenseren Andreas Bakkerud på Lånkebanen. Han gjorde rent bord med sin Ford Focus, vant alle innledende omganger, semifinale og finale. Til slutt ble det VM-bronse til Bakkerud og han endte på plassen foran Petter Solberg i VM-sammendraget.

Bakkerud fortsetter i team med amerikanske Ken Block og med Ford Focus også neste år, mens Petter Solberg har noe nytt på gang.

-Jeg gleder meg allerede til VM på hjemmebane. Ikke minst fordi det kommer flere hundre fans fra Bergen for å heie på meg. Men også fordi jeg har fått et nært forhold til mange av de dyktige funksjonærene, som gjør en strålende jobb. Det kan bli vanskelig å følge opp årets suksess, men at jeg skal kjempe om seier også neste år er det ikke tvil om, sier Andreas Bakkerud som vant tre av årets VM-runder.

Hemmelighetsfull Solberg

-Jeg kan love to ting. Jeg står garantert på startstreken på Lånkebanen i juni, og fansen har noe stort å glede seg til, sier en hemmelighetsfull Petter Solberg.

-Vi jobber knallhardt om dagen med planene for neste år. Det er ikke lenge til vi kan røpe hva som er på gang, og det blir noe stort, sier Petter som ble verdensmester i både 2014 og 2015, og verdensmester i rally i 2003.
-Den norske VM-runden er viktig for hele norsk bilsport. For oss som deltar og har norsk pass i lomma er det selvfølgelig høydepunktet i sesongen. Jeg skal gjøre mitt for å gi publikum underholdning, og som alle vet så mangler jeg en seier på Lånke.
Sport i vekst

Rallycross-VM har blitt et svært populært mesterskap ute i verden, og er den bilsportgrenen som opplever størst vekst i popularitet for tiden. Det er TV-sendinger fra VM i nærmere 60 land, blant annet i USA, Canada, Kina, Japan, Thailand, Mexico, Sør-Afrika, Australia og New Zealand. I Europa er det 31 land som kringkaster rallycross-VM, og i Norge har NRK avtale om sendinger også neste år.
VM-sesongen innledes i Barcelona allerede 31. mars- 2. april. Runden på Lånkebanen 9.-11. juni, er den sjette av i alt 12 runder neste år. I tillegg til VM kjøres det også EM-runde for Supercar med den lokale favoritten Tore Kristoffersen til start. Det er også EM for klassen Touringcar og den nye klassen RX2 (tidligere Rallycross Lites) er også på programmet på Hell.