Mikkelsen økte ledelsen i IRC

a_mikkelsen_sanremo_12.jpgSkoda UK Motorsports Andreas Mikkelsen økte sammenlagtledelsen i IRC etter andreplassen i San Marino Rally i sin fabrikkforberedte Fabia S2000. Den regjerende mesteren leder nå med 24 poeng foran Jan Kopecký (Skoda Motorsport) på andreplass.

Med Ola Fløene i høyrestolen kjørte Andreas meget solid på de smale, svingete og støvete grusveien. Til tross for ulempen det var å kjøre først på veien, kjempet han gjennom hele løpet om seieren. Han måtte feie veiene for grus for førerne som kom etter. Med de mange oppoverbakkene og hårnålene, hadde han også et handikap sammenlignet med Giandomenico Basso som kjørt en bil med turbo. Likevel var Andreas raskest på seks av etappene, mot Bassos fem strekkeseire.

Andreas lå 3,8 sekunder bak Basso før den 13. og siste etappen. Det var en etappe som favoriserte bilen til Basso, som hadde vært raskere på begge de to tidligere gjennomkjøringene av etappen. Men Andreas klinte til og vant etappen med ett sekund. Dermed tapte han den jevne bataljen med knappe 2,8 sekunder etter over 190 kilometer og to timer i bilen. Selv om det selvsagt er litt surt å tape med så knapp margin, kan nordmannen glede seg over at han reiser hjem fra San Marino med verdifulle poeng i sammendraget.

– Etappene i årets San Marino Rally er noen av de vanskeligste grusetappene jeg noensinne har kjørt, spesielt når vi kjørte første på veien og måtte feie veien for løs grus. Veiene var smale og svingete, med så mange trær og busker som henger ut i veien at det var umulig å se utgangen av svingene. Derfor er jeg veldig fornøyd med tempoet vi har holdt i helga. På etappene hvor det gikk fort, var vi raskest. Men på de mange oppoverbakkene og hvor det var hårnåler, tapte vi mot bilene med turbo. Vi kom til San Marino for å sikre oss så mange IRC-poeng som mulig og øke sammenlagtledelsen, så jeg er veldig glad med at vi lyktes med det, sier Andreas Mikkelsen.

Den neste IRC-runden er Sibiu Rally Romania (20.-21. juli).

Mer om IRC: www.ircseries.com

TOP 10  RALLY SAN MARINO
1 Giandomenico Basso (ITA)/Mitia Dotta (ITA) M-Sport Ford Fiesta RRC 2t 35m 56.6s
2 Andreas Mikkelsen (NOR)/Ola Fløene (NOR) ŠKODA Fabia S2000 +2.8s
3 Umberto Scandola (ITA)/Guido D’Amore (ITA) ŠKODA Fabia S2000 +1m41.6s
4 Sepp Wiegand (GER)/Timo Gottschalk (GER) ŠKODA Fabia S2000 +2m06.2s
5 Jarkko Nikara (FIN)/Jarkko Kalliolepo (FIN) Subaru Impreza R4 STI +6m12.2s
6 Gergély Szabó (HUN)/Borbely Karoly (HUN) Ralliart Lancer Evolution X +10m15.6s
7 Marco Tempestini (ROM)/Dorin Pulpea (ROM) Subaru Impreza R4 STI +13m22.6s
8 Gabriele Noberasco (ITA)/Daniele Michi (ITA) Ralliart Lancer Evolution IX +13m47.9s
9 Miklós Bujdos (HUN)/András Benk? (HUN) Ralliart Lancer Evolution IX +14m03.0s
10 Paolo Diana (ITA)/Andrea Mini (ITA) Renault Clio R3 +15m56.7s

Poengstilling IRC (etter 7 av 13 runder)
1 Andreas Mikkelsen (Norway) 107 ; 2 Jan Kopecký (Czech Republic) 83; 3 Juho Hänninen (Finland) 68; 4 Sepp Wiegand (Germany) 52; 5 Giandomenico Basso (Italy) 40; 6 Bryan Bouffier (France) og Umberto Scandola (Italy) 27; 8 Dani Sordo (Spain) 25; 9 Craig Breen (Ireland) og Freddy Loix (Belgium) 18pts.