Mikkelsen avsluttet sesongen sterkt

Rally Great Britain (Wales) 2013
Andreas Mikkelsen avsluttet en lærerik sesong på en sterk måte under VM-runden i Wales. VW Motorsport-føreren vant to fartsetapper, og endte til slutt på femteplass etter å ha snurret fra fjerdeplassen.

 

– Dette har vært en fantastisk år for meg. Jeg har sugd til meg hvert eneste sekund jeg har fått i VW Polo R WRC. Følelsen av å være tilbake i en WRC-bil og kjøre for det beste teamet, kan ikke beskrives. I dag gjorde jeg to store feil som frarøvet meg fjerdeplassen, men jeg er fornøyd med sesongavslutning og er klar for å gå løs på en ny sesong med mer erfaring og selvtillit i bagasjen. Jeg har lært utrolig mye i år, og dette vil jeg vokse på og kommer til å ta et steg videre i 2014-sesongen, forteller Andreas Mikkelsen, som sammen med kartleser Mikko Markkula hadde en spennende duell med landsmannen Mads Østberg om fjerdeplassen på de gjørmete veiene i Wales. Akkurat som i ”gamle dager” utkjempet de en spennende sekundstrid.

– Jeg snurret i praksis ut av kampen om fjerdeplassen med to store feil. Men alt i alt er det mye bra å ta med seg inn i en ny sesong. Å avslutte sesongen med to etappeseire gir selvtillit. Følelsen jeg hadde i bilen var også veldig god. Til tider så følte jeg at jeg lekte med bilen. Den lystret meg akkurat som jeg ville. Jeg hadde en fin rytme og koste meg under veis, sier Andreas.

Igjen ble VM-runden dominerte av VW Motorsport. Verdensmester Sebastien Ogier vant foran teamkamerat Jari-Matti Latvala, mens Andreas altså kom på femteplass. Med tre Polo R WRC blant de fem beste, satte VW Motorsport et verdig punktum for en sesong hvor de har feid all tvil til side om hvilket team som er det beste.

– Klart jeg er stolt av å være en del av VW Motorsport, avslutter Andreas.