Mikkelsen blant de største talentene i verden

andreas_mikkelsen_2011.jpgRallyføreren Andreas Mikkelsen (21) er en av 19 unge bilsportsutøvere fra hele verden som er plukket ut som kandidat til et nystiftet talentakademi i regi av det Internasjonale bilsportforbundet, FIA.

Gjennom FIA Institute lanseres nå en unik talentskole for 10 utøvere som skal plukkes ut etter en opptakskonkurranse i Østerrike i begynnelsen av februar. Norges Bilsportforbund nominerte Andreas Mikkelsen til konkurransen og han er nå klar for å være med og kjempe om de ti plassene på FIA Institute Young Driver Excellence Academy som er navnet på talentskolen. I tillegg til Mikkelsen kommer de 19 kandidatene fra Bahrain, Frankrike, Spania, Israel, Storbritannia, Estland, USA, Sverige, Østerrike, Nederland, Tsjekkia, Finland, Belgia, New Zealand og Australia.

Andreas Mikkelsen, som nettopp har gjort sin sesongåpning i Rally Monte Carlo, er uten tvil i godt selskap når han møter sine 18 konkurrenter til dyst i Melk i Østerrike. De utvalgte er alle mellom 17 og 23 år, og det er en blanding av både rallyførere og racingførere.

-Det er stort å bli tatt ut som kandidat, og det vil selvfølgelig bli enda større om jeg kommer med blant de ti som får plass på akademiet. Jeg vil satse hardt på konkurransen i Østerrike og gjøre det jeg kan for å komme med. Jeg mener selv at jeg etter hvert har såpass med erfaring og ballast at jeg bør ha gode muligheter. Men de 18 andre har sikkert også store ambisjoner, så det blir spennende å møte dem, sier Andreas Mikkelsen.

-Dette er en utrolig flott og ikke minst spennende satsing fra FIA. Her får de største talentene en unik mulighet helt uavhengig av økonomiske ressurser. At vi har fått en norsk utøver blant dette som er morgendagens internasjonale stjerner er vi svært stolte over. Vi snakker tross alt om de 19 som rangeres som de største bilsporttalentene i verden uansett gren. Andreas har nå en unik sjanse, og vi har selvfølgelig stor tro på at han skal kunne komme blant de ti som får plass på akademiet, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund Holm Jacob Matheson.

Det er Robert Reid fra Storbritannia og Alex Wurz fra Østerrike som skal teste de 19 kandidatene og plukke ut de ti som får plass på FIAs akademi. Reid er tidligere verdensmester som kartleser for Richard Burns i rally, mens Wurz er tidligere formel 1-fører og vinner av det legendariske 24-timersløpet på Le Mans to ganger.

De skal teste kandidatene over tre dager, både i bil og uten bil. Kandidatene skal testes i fysisk form, hvordan de takler media, hvordan de opptrer i team og de skal også få testet sin psykiske styrke.

-Målet med akademiet er å sørge for at våre kommende stjerner ikke bare kjører fort, men også får opplæring på andre viktige områder som er nødvendige for å få suksess på toppnivå, sier Prof. Sid Watkins som er president for FIA Institute.

De 19 som er plukket ut er:

Kevin Abbring, 21 år, Nederland
Hamad Ahmed Al Fardan, 23, Bahrain
Paul-Loup Chatin, 19, Frankrike
Albert Costa, 20, Spania
Alon Day, 19, Israel
Philipp Eng, 20, Østerrike
Robin Frijns, 19, Nederland
Adam Gould, 23, Storbritannia
Timmy Hansen, 18, Sverige
Egon Kaur, 23, Estland
Andreas Mikkelsen, 21, Norge
Josef Newgarden, 20, USA
Norman Nato, 18, Frankrike
Alexander Rossi, 19, USA
Jan Skala, 19,Tsjekkia
Richie Stanaway, 19, New Zealand
Molly Taylor, 22, Australia
Stoffel Vandoorne, 18, Belgia
Joni Wiman, 17, Finland