Mikkelsen byr på thrilleravslutning

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2015 - WRC Rally Sweden
Rally Sweden ser ut til å gå mot en thrilleravslutning av de sjeldne. Andreas Mikkelsen og hans kartleser Ola Fløene mistet sammenlagtledelsen i dag, men ligger på andreplass – kun 1,5 sekunder bak ledende Thierry Neuville når tre etapper gjenstår i morgen.

Det er i første rekke tre mann som kjemper om seieren under VM-runden i Sverige. Og nordmannen Andreas Mikkelsen er en av dem. Det er imidlertid hans belgiske venn i Hyundai, Thierry Neuville, som ligger i front. Han blir jaget av de to Volkswagen-førerne Mikkelsen og Sebastien Ogier. Mikkelsen ligger fattige 1,5 sekunder bak på andreplass, mens det er 9,6 sekunder ned til Ogier på tredjeplass. Ned til Mads Østberg på fjerdeplass er det nesten ett minutt, og kun et uhell må skje med de tre i front om Østberg skal blande seg inn i seierskampen igjen.

–I morgen tidlig setter jeg meg i bilen for å vinne. Men det kommer til å bli et rotterace, sier Andreas Mikkelsen.

Kun tre fartsetapper på til sammen nesten 47 kilometer gjenstår av årets andre VM-runde. Aldri tidligere har Andreas vært så nære en seier i en VM-runde. I fjor endte han på andreplass nettopp i Sverige. Han har vært på pallen seks ganger i VM-sammenheng, men har aldri stått øverst på seierspallen.

– Jeg har ingen ting å tape, sier han offensivt.

25-åringen ledet etter fredagens etapper, og åpnet lørdagen med å vinne første fartsetappe – hans 30. etappeseier i karrieren. Han fulgte opp med fjerde- og tredjetid på de to påfølgende etappene og ledet sammenlagt med 20 sekunder før den legendariske Vargåsen-etappen. Der ble det plutselig full spenning i sammendraget igjen, for nordmannen snurret og tapte nesten hele forspranget han hadde opparbeidet seg.

– Det er slik som skjer, men veldig ergelig med snurring så tidlig på etappen. Og det skjedde selvsagt på et parti hvor det var så trangt at jeg måtte kjøre litt i feil retning for å få snudd. Men resten av dagen synes jeg har gått bra, selv om jeg mistet ledelsen etter dagens siste etappe. Thierry (Neuville) har kjørt raskt hele dagen, og gjorde et smart dekkvalg på den siste prøven. Nå gleder jeg meg bare til å ta opp kampen i morgen. 1,5 sekund er ingen ting, og det kommer til å bli utrolig spennende helt inn, spår Andreas Mikkelsen.

I morgen snus for øvrig resultatlista, slik at de beste starter sist.

 

Rally Sweden sammenlagt etter 18 av 22 etapper:

  1. Neuville 2.29.54,5
  2. ANDREAS MIKKELSEN +1.5
  3. Ogier +9.6
  4. Østberg +53.4
  5. Tanak +1.29.2
  6. Paddon +2.35.7
  7. Prokop +3.03.1
  8. Evans +3.22.1
  9. Meeke +3.22.5
  10. Protasov +4.19.6