Mikkelsen drømmer om seier

Rally Mexico 2014
Andreas Mikkelsen legger ikke skjul på at han ser frem til å vinne en VM-runde i rally. Men han stresser ikke, selv om han øyner muligheten for at det kan skje i Rally Australia i helgen.

Volkswagen Motorsport-føreren har hatt en meget god sesong så langt, og ligger på tredjeplass i VM-sammendraget, med god margin ned til fjerdeplassen. Han har to andreplasser så langt i år, og drømmer nå om å stå øverst på pallen sammen med kartleser Ola Fløene. Det kan skje under VM-runden i Australia. IRC-mesteren fra 2011 og 2012 har aldri vunnet en VM-runde i rally.

– Målet er en ny pallplass i helgen, men det hadde selvsagt vært fantastisk å gå helt til topps en dag – selv om det er ikke noe jeg stresser med. Uansett er Rally Australia definitivt ett av løpene jeg har størst mulighet til å vinne denne sesongen, sier 25-åringen, som begrunner det med at løpet ”down under” er et av løpene han kjenner best.

– For det første er det et grusløp, noe jeg liker. For det andre er Rally Australia et av løpene denne sesongen som jeg allerede har fullført i en VW Polo R WRC. Jeg har gode minner fra i fjor, hvor jeg likte hver eneste fartsetappe. Vi kommer til å kjøre mange av de samme etappene også i år. Det er mange utfordrende partier i skogen, som er alt annet enn enkelt. Det er så lite som skal til før du gjør en feil og løpet er ødelagt. Vi kommer spesielt til å være oppmerksomme på Nambucca-etappen. Ikke bare fordi den er den lengste, men like mye på grunn av at det er den vanskeligste etappen i løpet. Den er på nesten 50 kilometer og inneholder det meste, inkludert et asfaltparti, forteller han.

Med en tredjeplass i VM føler Andreas at han har prestert bra denne sesongen, noe som er med på å ta bort noe av presset han lever under som fabrikkfører for verdens beste rallyteam.
– Vi ligger godt an i sammendraget, og det er med på å ta bort en del av presset jeg har hatt på meg. Og hver gang jeg har kjørt uten altfor stort press, har jeg fått gode resultater. Jeg krysser fingrene for at det fortsetter slik, sier han med et smil.

Mer om WRC: www.wrc.com