Mikkelsen er i flytsonen

Andreas Mikkelsen ligger godt an til å bli både Verdensmester og Europamester i rally i år. Etter tre strake og viktige seire sammen med sin nye kartleser Elliot Edmondson, kan man trygt si at Andreas er i flytsonen.

Etter helgens seier i EM-løpet Rally Fafe i Portugal har Andreas tatt et solid grep om årets EM-tittel. Dette var andre seier på rad for Andreas og kartleser Elliot Edmondson i EM etter at de også vant på Asorene. Det var ellers den tredje seieren på rad om vi også regner med VM-løpet Akropolis Rally. Med tre ganger full poengpott har med andre ord Andreas hatt stor suksess sammen med Elliot Edmondson.
I Portugal i helgen var det til tider sekundstrid både med Dani Sordo og Alexey Lukyanuk, men Sordo havnet utenfor tetstriden etter avkjøring og skader på bilen på lørdag og Lukyanuk fikk problemer mot slutten av løpet. Dermed vant Mikkelsen med over 2 minutters margin til russeren.


Andreas Mikkelsen/Elliot Edmondson

-Jeg har en veldig god følelse etter helgens løp. Det var den perfekte helgen, Elliott gjorde en fantastisk jobb, også teamet mitt Toksport. Bilen var så pålitelig hele helgen, og det var en glede å kjøre og en fin opplevelse. Vi klarte å holde oss unna trøbbel, kjørte smart men presset da vi måtte. Det var suksessoppskriften denne helgen. Men det var virkelig vanskelige forhold på lørdag. Vi klarte å holde oss unna for mye trøbbel, vi hadde bare en punktering, men det var veldig vanskelig for alle. Alle fikk noe trøbbel. Jeg fikk jo litt hjelp fra vennen min Alexey på slutten. Han fikk problemer, og det gjorde livet lettere for oss, sier Andreas Mikkelsen.
-Det var en tøff helg men veldig hyggelig å være i Portugal. Alexey er alltid en fyr som presser på og alltid vil vinne, og slik er jo jeg også, men selvfølgelig må vi tenke på mesterskapet samtidig. Det ser veldig, veldig bra ut for mesterskapet nå. Vi drar til Ungarn, og hvis vi kan få et godt resultat der, vil det være veldig bra for oss med tanke på årets mesterskap.

I fjor vant Mikkelsen Rally Ungarn, så det ser lyst ut i forhold til EM-tittelen. Etter Ungarn, som kjøres 22.-24. oktober, er det kun Rally Gran Canaria som gjenstår i EM.

Også i WRC2 topper Andreas Mikkelsen når to VM-runder gjenstår, Spania og Monza i Italia. Her er det Mads Østberg som holder andreplassen, etter at han senest i helgen kjørte inn til 2. plass i Rally Finland. Åtte poeng skiller de to. Andreas har startet i seks løp så langt, vunnet tre av dem og han har også et brutt resultat. Ettersom det er poeng fra de seks beste av de sju løpene de velger å kjøre som teller, så har Andreas mulighet til å ta poeng i nok en VM-runde. Vi minner om at han vant WRC3 i Rally Monza i fjor, ble best av alle i R5-bil og tok en 6. plass totalt. Mads Østberg har poeng i seks løp, men har gode muligheter til å forbedre en 8. plass fra Akropolis Rally, så han kan øke sin poengsum. Uansett hvordan det går så er vi sikret en norsk verdensmester.

Både Andreas Mikkelsen og Mads Østberg er på Elitelandslaget til Team Norway, Norges raskeste landslag!

Mads Østberg/Torstein Eriksen

EM-stillingen
1.Andreas Mikkelsen 176
2.Miko Marczyk, Polen, 105
3. Efren Llarena, Spania, 102
4.Alexey Lukyanuk, Russland, 95
5.Norberth Herczig, Ungarn, 83

WRC2-stillingen
1.Andreas Mikkelsen, 126
2.Mads Østberg, 118
3.Marco Bulacia, Bolivia, 104
4.Jari Huttunen, Finland, 78
5.Nicolay Gryazin, Russland, 77