Mikkelsen/Eriksen åpnet best

Regjerende verdensmester i WRC2, Andreas Mikkelsen og hans nye kartleser Torstein Eriksen åpnet sesongen på best mulig måte i sin Skoda Fabia Rally2 evo.

 

Mikkelsen og Eriksen kjørte inn til seier i WRC2 i helgens Rally Monte Carlo. Tradisjonen tro ble det et spesielt løp, der det var både tørr asfalt, våt asfalt, is og snø som underlag. Dermed ble det som vanlig noen vanskelige dekkvalg for førerne.
Mikkelsen og Eriksen åpnet noe forsiktig og var ikke i ledelsen i WRC2 før etter SS5. Men de var med i topp tre helt fra start. Da de først la seg i ledelse så beholdt den norske duoen denne helt til løpets 17. og siste etappe var kjørt. Det ble tredjeplass på Power Stage og dermed ikke maksimal poengpott på Skoda-duoen.
Den som kom nærmest Mikkelsen og Eriksen i løpet var tsjekkiske Erik Cais/Pets Tesinsky i Ford Fiesta. De var 55.4 sekunder bak. Russiske Nokolay Gryazin, som i år kjører Skoda for Toksport WRT akkurat som Mikkelsen, endte på 3. plass.
Fra start var det Eric Camilli i Citroën C3 som var raskest, men han måtte bryte løpet. Også Yohan Rossel i Citroën var av de raskeste på enkelte etapper, men endte på 6. plass.

Sluttresultat WRC2 Rally Monte Carlo