Mikkelsen feiret debuten foran 100.000 tilskuere

Rally Portugal 2013
Andreas Mikkelsen fikk endelig sin debut for Volkswagen Motorsport. Foran 100.000 tilskuere kjørte han inn til fjerdeplass i Fafe Rally Sprint i Portugal.

 

Oppildnet av 100 000 entusiastiske tilskuere ble det en spektakulær debut for Andreas Mikkelsen i en VW Polo R WRC. Sammen med sin finske kartleser Mikko Markkula kjørte han inn til fjerdeplass på den 6,34 kilometer lange etappen. Med tiden 3.56,3, etter en snurring i finaleheatet, ble det fjerdeplass. Spanjolen Dani Sordo vant med tiden 3.39,3, mens Mads Østberg kjørte inn til andreplass..

Fafe Rally Sprint er et svært populært løp for tilskuere. Noen hadde slått opp telt flere dager i forveien for å få de beste publikumsplassene, som inkluderer blant annet et spektakulært hopp.

– Dette var en unik erfaring, og hårene på kroppen står fortsatt. Publikum var helt utrolige. Jeg nærmest hørte publikumsbrølene gjennom all motorstøyen i bilen. Akkurat som i skihopp, så kjentes det ut som om publikumsbrølet løftet bilen gjennom luften. Rett og slett utrolig! Slike arrangement er ren bonus for rallysporten, sier Andreas Mikkelsen, som er glad for at debuten nå er unnagjort.

– Jeg er fornøyd med mitt første løp i en Polo R WRC, selv om en snurring i finalen kostet meg tredjeplassen. Nå ser jeg virkelig frem til Rally Portugal og VM-debuten for Volkswagen Motorsport. Det vil bli det første virkelige løpet i en Polo, etter en rekke testkjøringer de siste månedene. Rally Portugal er ett av de tøffeste løpene i løpet av sesongen, og jeg har ikke råd til å gjøre noen feil. For vi ønsker å komme til mål, understreker Mikkelsen.

Volkswagen Motorsport har som kjent nominert et team II for den norsk-finske-duoen i WRC. Dette er gjort for at de skal få muligheten til å teste uten å måtte dele testdagene med sine kollegaer i VW Motorsport. Rally Portugal – som er årets fjerde VM-runde – starter torsdag 11. april, og består av i alt 15 fartsetapper fordelt på drøyt 386 kilometer.

– Jeg kan nesten ikke vente med å konkurrere mot de beste i WRC igjen, sier nordmannen, som under Rally Sweden i 2008 ble tidenes yngste til å ta VM-poeng da han 17 år og 233 dager gammel kjørte inn til en sterk femteplass. Sitt virkelige internasjonale gjennombrudd fikk han gjennom å vinne Intercontinental Rally Challenge (IRC) i 2011 og 2012, som han har prioritert de siste årene. Men nå er han altså tilbake i WRC-sirkuset og klar til å kjempe om VM-poeng mot verdens beste rallyførere.

 

Fafe Rally Sprint, Portugal – Final Result, Top 5

1. Dani Sordo/Carlos del Barrio (E/E), Citroën 3:39,3 Min
2. Mads Østberg/Jonas Andersson (N/S), Ford + 1,0 Sek.
3. Martin Prokop/Michal Ernst (CZ/CZ), Ford + 10,4 Sek.
4. Andreas Mikkelsen/Mikko Markkula (N/FIN), Volkswagen + 17,0 Sek.
5. Robert Kubica/Macek Baran (PL/PL), Citroën + 17,9 Sek.