Mikkelsen fester grepet om VM-sølvet

Andreas Mikkelsen (NOR) performs during FIA World Rally Championship 2016 France in Ajaccio , France on October 2, 2016

Andreas Mikkelsen gjorde en solid jobb under Rally Korsika. Med tredjeplass har han et godt grep om sølvmedaljen når tre VM-runder gjenstår.

 

Nordmannens teamkamerat i Volkswagen Motorsport, Sebastien Ogier, vant på hjemmebane. Franskmannen tok et langt steg mot sin fjerde strake VM-tittel. Før de tre siste VM-rundene er det bare Andreas Mikkelsen som i teorien kan frarøve han en ny gullmedalje. For med tredjeplass og to bonuspoeng etter andreplass på den avsluttende powerstage-etappen, gjorde nemlig 27-åringen fra Oslo jobben sin i helga.

– Jeg hadde håpet på seier og tre bonuspoeng på den siste etappen, men jeg gjorde noen småfeil i et par hårnåler, forteller Andreas, som kun ble slått med fattige fem tideler av Kris Meeke. Men to bonuspoeng var likevel viktig.

I VM-sammendraget ligger nordmannen på andreplass, 68 poeng bak suverene Ogier. Ned til belgieren Thierry Neuville på tredjeplass er det 15 poeng, som ble nummer to i Rally Korsika og kuttet ned forspranget til Andreas med kun ett poeng. Etter VM-bronse både i 2014 og 2015 øyner Norges beste rallyfører nå gode muligheter til edlere metall i år.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi holder posisjonen i mesterskapet, og Neuville tok bare ett poeng på oss. Andreplassen og to bonus poeng på den siste etappen var derfor veldig viktig, sier Andreas.

Sammen med kartleser Anders Jæger fikk han det ikke helt til å stemme på fredagens etapper, og lå på fjerdeplass. Men lørdag fungerte det mye bedre, og de kjørte seg opp til tredjeplass. Men med bare to fartsetapper søndag, skjønte han at det ville bli vanskelig å klatre ytterligere på resultatlisten. Derfor var alt fokus rette mot å kjøre fort på powerstage-etappen.

– Alt i alt synes jeg vi har gjennomført et bra rally. Det var godt å være på pallen igjen også. Det føles nesten som en evighet siden, sier han med et smil. Det er imidlertid ikke mer enn tre VM-runder siden han vant Rally Polen.

Neste VM-runde er i Spania om kun to uker. Det er et løp han har svært gode minner fra i fjor. Da vant nemlig Andreas sin første VM-runde i karrieren. Med helgens solide kjøring går han inn i sesongens tre siste løp full av selvtillit.

– Jeg tror Spania vil bli veldig bra. Tidligere har jeg slitt litt på grusetappene der, men har kjørt fort på asfalt. Så målet i år er å få opp tempoet enda ett hakk på grusetappene, og klarer jeg det, så skal det bli moro, sier Andreas.

 1. Selv om Andreas Mikkelsen er eneste fører i fabrikkmesterskapet for Volkswagen Motorsport II, så ligger teamet på tredjeplass i mesterskapet og gikk i helgen forbi M-Sport World Rally Team, som drifter Ford i fabrikkmesterskapet.

 

Rally Korsika etter 10 av 10 etapper:

 1. Ogier (VW) 4h 07m 17.0s
 2. Neuville +46.4s
 3. MIKKELSEN (VW) +1m 10.0s
 4. Latvala (VW) +1m 35.6s
 5. Breen +2m 18.6s
 6. Paddon +2m 36.1s
 7. Sordo +3m 06.9s
 8. Camilli +4m 53.9s
 9. Østberg +5m 37.7s
 10. Tänak +6m 26.6s

 

VM-stillingen sammenlagt

1 Ogier (VW), 195 poeng

2 A. MIKKELSEN (VW), 127 p

3 Neuville 112 p

4 Paddon 102 p

5 Latvala (VW) 101 p