Mikkelsen gjorde jobben sin i Tsjekkia

a_mikkelsen_barum_05_460.jpgRallyføreren Andreas Mikkelsen (20) gjorde jobben sin i Barum Rally. Han deltok først og fremst for å hjelpe Opel og teamet MSD i utviklingen av deres nye Corsa rallybil, og for første gang fullførte de et internasjonalt løp med bilen.

-Vi visste på forhånd at bilen ikke er konkurransedyktig. Andreas sin oppgave her var å være testfører og den jobben gjorde han utmerket. Det er første gang teamet gjennomfører et så langt løp med denne bilen, og tilbakemeldingene fra vi har fått, er at de var svært godt fornøyd med Andreas sin jobb, sier manager Erik Veiby.

Det var det tsjekkiske asfaltløpet Barum Rally, som inngår i serien Intercontinental Rally Challenge (IRC), Mikkelsen og kartleser Ola Fløene kjørte i helgen. Det var det 8. av 11 løp i denne serien i år, og Mikkelsen kjørte en Opel Corsa S2000. Sportslig sett ble det en 33. plass på Mikkelsen og Fløene, etter at de hadde mye trøbbel underveis.

-Jeg synes det er et bra potensial i bilen, men den er langt fra ferdig utviklet. Det er mye arbeid igjen. Spesielt på motorsiden. Vi hadde trøbbel med motoren både på fredag og lørdag, men i dag fungerte det bedre, sier Mikkelsen. For ham var også IRC-serien et nytt bekjentskap, og han var positivt overrasket over serien.

-Det var veldig proft. Akkurat som å kjøre en VM-runde. Veldig mye publikum her også, og de ble selvfølgelig mer og mer entusiastiske etter hvert som Skoda gjorde det så bra, sier Mikkelsen. Nettopp IRC-serien kan være en mulighet for Mikkelsen og Fløene neste år.

-Jeg har hatt flere møter med sentrale personer i flere team her under helgen, og skal ikke legge skjul på at dette er en svært aktuell serie for Andreas neste år. Men med hvilken bil og for hvilket team er helt uvisst ennå. En ting er sikkert, og det er at vi skal ha Andreas i en vinnerbil og et toppteam om han skal kjøre her neste år, sier Erik Veiby.
Om det blir flere løp med Opel Corsa er foreløpig uvisst.

-Vi vil holde kontakten med teamet og ikke minst deres dekkleverandør Hankook. Den koreanske dekkprodusenten har seriøse hensikter med sin rallysatsing, og dekkene deres fungerte svært bra på asfalten i Tsjekkia, sier Erik Veiby.
Det var hjemmefavoritten Jan Kopecky som vant Barum Rally i en Skoda Fabia S2000. han vant foran britiske Kris Meeke i en Peugeot 207 S2000 og finske Juho Hänninen i en Skoda Fabia S2000. Sammenlagt i IRC-serien leder Meeke, tre poeng foran Kopecky.

Andreas Mikkelsen har nå en hektisk periode foran seg i den hjemlige Subaru Cupen, der han leder i poengsammendraget. I cupen inngår både rally og baneløp, og det skal kjøres på henholdsvis Vålerbanen og Rudskogen de to kommende helgene. Deretter er det Rally Larvik 12. september, også det et asfaltløp.