Mikkelsen har mye å jobbe med

Rally Korsika ble aldri i nærheten av hva Andreas Mikkelsen hadde håpet på. VM-runden avslørte at de har mye å jobbe med for å finne det rette oppsettet på bilen.

 

Fabrikkføreren til Hyundai legger ikke skjul på at årets fjerde VM-runde ble en frustrerende affære. Han vet at bilen kan være konkurransedyktig på asfalt med det riktige oppsettet. Og det er nettopp bilens innstillinger som har vært helgens store utfordring for nordmannen. Han har ikke mulighet til å gjøre alle endringer på oppsettet som han ønsker under løp, og måtte til slutt innse at det ble en skuffende sjuendeplass.

– Det har vært en fryktelig vanskelig helg, og sjuendeplass er absolutt ikke det resultatet vi kom hit for. Jeg visste det kom til å bli et utfordrende løp etter all testingen vi har gjort. Men jeg hadde uansett regnet med at vi skulle henge bedre med. Det viser at vi alle i teamet virkelig må stå på og ta bilen fremover. Slik den oppfører seg nå, så blir jeg ekstra straffet med den kjørestilen jeg har. Vi må rett og slett jobbe knallhardt, og heldigvis er det lenge til Rally Tyskland, som er neste asfaltrunde, sier Andreas, som ble nummer to i Tyskland i fjor.

Rally Korsika er et løp hvor det er ekstra viktig å føle seg i ett med bilen. Med utallige svinger, løper sekundene svært fort om man ikke finner en god rytme. Sammen med kartleser Anders Jæger ble det derfor en tung helg.

– Vi forsøkte å pushe enkelte steder, men da ble bilen veldig understyrt, noe som førte til at det gikk enda saktere. Nå gleder jeg meg bare til å komme tilbake på grus, sier han med et smil – og retter blikket mot Argentina og neste VM-runde om to og en halv uke.

Sebastien Ogier vant Rally Korsika med et drøyt halvminutts forsprang på Ott Tanak. Andreas Mikkelsens teamkamerat Thierry Neuville sikret seg tredjeplassen.

 

 

 

 

VM-poeng sjåfører 2018 (4 av 13 løp)

1 Sebastien Ogier, Frankrike (Ford) 84p

2 Thierry Neuville, Belgia (Hyundai) 67p

3 Ott Tanak, Estland (Toyota) 45p

4 Andreas MIKKELSEN, Norge (Hyundai) 41p

5 Esapekka Lappi, Finland (Toyota) 36p

6 Kris Meeke, Irland (Citroën) 36p

7 Jari-Matti Latvala, Finland (Toyota) 31p